Spring til indhold
Nyhed

Juleteater på byens plejecentre i november og december

27-11-2015

Teater V holder til i Valby, og har produceret teaterforestillingen, ’Julen har bragt’ – en nostalgisk lille musikalsk juleforestilling, specifikt til Valbys plejehjem. Nu åbner de op for, at plejecentre i andre kommuner også kan nyde godt af deres skræddersyede juleforestilling.

 

Odense Kommune har grebet denne mulighed og via et samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen og Ældre- og Handicapforvaltningen er der arrangeret ti forestillinger på byens plejecentre til stor glæde for de mange beboere, som kan se frem til formidabel juleunderholdning.

 

Underholdning på første parket

’Julen har bragt’ vil blive spillet på ti forskellige plejecentre i byen, og beboerne fra de resterende plejecentre har så muligheden for at blive kørt til det nærmeste plejecenter, hvor teaterforestillingen vises. Ind til videre har 550 beboere tilmeldt sig underholdningen på første parket.

 

Teateret vil blive fremført i plejecentrenes opholdsrum, og det er derfor ikke helt lig med et almindeligt teater, hvor der er stor afstand mellem scene og publikum. Teater V’s forestilling er mere involverende, og publikum inviteres bl.a. til at synge med på de kendte sange. I forestillingen vil der nemlig blive fortalt juleanekdoter og sunget et udvalg af dejlige danske julesange – ligesom i de gode gamle dage.

 

Ældre- og Handicaprådmand, Brian Skov Nielsen, er begejstret for initiativet;

 

- Jeg er rigtig glad for, at vi kan lave arrangementer som det her. Det er lidt i tråd med de årlige herre- og damefrokoster, idrætsdage mm. som vores aktivitetsenhed gang efter gang stabler på benene. Det giver de ældre et spændende input i deres hverdag – og sådan et juleeventyr bliver man jo aldrig for gammel til, siger Brian Skov Nielsen.

 

Et anderledes kulturtilbud

Ifølge rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind, er dette initiativ i tråd med den nye kulturpolitik, idet den i høj grad bidrager til værdi og livskvalitet og er med til at danne rammen for fællesskaber.

 

- Det er vigtigt for mig, at også byens ældste borgere får adgang til kulturoplevelser. For kultur er ikke bare underholdning – kultur er godt for sjælen, det øger livskvaliteten, styrker fællesskaber og giver stof til refleksion. Derfor vil jeg arbejde på, at vi fremover ser flere af den slags initiativer, der sætter borgeren i centrum – også dem, der ikke selv kan opsøge den, siger Jane Jegind.

 

Her fremføres ”Julen har bragt”

Det er Ældre- og Handicapforvaltningens aktivitetsenhed ’Aktiviteter i Plejeboliger’, der står for at transportere og hygge om beboerne til teaterarrangementerne.

 

Juleteateret blev fremført på tre plejecentre igår d. 26/11, og vil i løbet af de næste par uger blive fremført følgende steder:

 

Villestofte Plejecenter: Fredag den 27.11, kl. 11.00

Plejecenter Havebæk: Fredag den 27.11, kl. 14.00

Lokalcenter Korsløkkehaven: Fredag den 27.11, kl. 16.00

Ældrecenter Øst: Tirsdag den 01.12, kl. 11.00

Sanderum Plejehjem: Tirsdag den 08.12, kl. 11.00

Sct. Hans Parkens Plejecenter: Tirsdag den 08.12, kl. 14.00

Plejecenter Albanigade: Onsdag den 09.12, kl. 11.00