Spring til indhold
Nyhed

Ingen afskedigelser som følge af beskåret Ældremilliard

20-10-2015

Siden 2014 har Ældre- og Handicapforvaltningen drevet ti ældrepuljeprojekter med midler fra Folketingets ”Ældremilliard”. I 2016 får forvaltningen 10 mio. færre til projekterne, hvilket potentielt kunne have ført til afskedigelser. Her en måned efter forhandlingerne, står det dog klart, at der ikke bliver tale om at skulle afskedige personale.

 

- Selvom vi fik forhandlede 22 mio. kroner op af kommunekassen til vores ældrepuljeprojekter, var det desværre 10 mio. færre end de andre år. Jeg gjorde med det samme klart, at forvaltningen skulle undgå afskedigelser i videst mulig omfang. Derfor er jeg også virkelig glad for meldingen om, at vi ikke skal af med én eneste medarbejder. Det er over al forventning og super godt gået, siger Brian Skov Nielsen (EL), rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen.

 

Det er lykkedes at undgå afskedigelser ved at omplacere enkelte medarbejdere, stoppe nogle planlagte ansættelser og ved at fordele timer anderledes mellem medarbejderne. På den måde er det også lykkedes at fortsætte en del af projekterne i hel eller delvis form. Nogle projekter fortsætter uændret, mens andre bliver sammenlagt med eksisterende tilbud.

 

Brian Skov Nielsen understreger dog, at besparelsen, trods den gode nyhed, stadig vil kunne mærkes:

 

- Forvaltningen har gjort et fantastisk stykke arbejde i forhold til at minimere konsekvenserne for borgere og personale. Men det er klart, at besparelsen vil påvirke nogle af de indsatser, vi har sat i søen. Det kommer især til at sænke tempoet på vores forebyggende indsatser, hvilket er rigtig ærgerligt, da disse er afgørende for vores evne til at levere god service og velfærd på lang sigt. Jeg er dog glad og lettet over, at vi har kunnet bevare så meget, og at ingen skal se sig om efter nyt job."