Spring til indhold
Nyhed

Handicappris’15 - indstil en kandidat NU!

23-09-2015

Odense Kommune og Odense Handicapråd ønsker med årets handicappris at markere vigtigheden af arbejdet på handicapområdet og anerkende den ekstra indsats der ydes for byens borgere med handicap. Prisen skal være med til at fremhæve de gode eksempler på, hvordan hverdagen for handicappede borgere kan gøres bedre.

 

Tema og indstilling

Der er Odense Kommunes mål, at kulturelle tilbud og fritidsaktiviteter skal tilrettelægges, så de er tilgængelige og inkluderende for borgere med handicap.

 

Deltagelse i fritids- og kulturlivet er en vigtig forudsætning for aktiv deltagelse i samfundet og for at udfolde sig fysisk, psykisk og socialt. Derfor er temaet for handicapprisen i 2015 ”Inklusion af handicappede i byens fritids-og kulturliv”.

 

- I Odenses udvikling til en moderne storby er det vigtigt, at vi indretter os, så vi naturligt også fremadrettet inkluderer og rummer borgere med handicap i byens fritids-og kulturliv. En ægte storby er fuld af mangfoldighed. Derfor er det vigtigt for os at markere og anerkende, når der gøres en ekstra indsats for at favne den mangfoldighed, som handicappede er med til at give vores by, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Fra i dag og frem til 27. oktober 2015 kan der indstilles kandidater. Det kan være en person, virksomhed eller organisation, der gør eller har gjort en ekstra indsats for at inkludere handicappede i Odenses fritids- og kulturliv. Alle indstillinger, der skal vedhæftes en kort begrundelse, sendes på e-mail til - handicappris15@odense.dk.

 

- Det kan være alt fra en forsker, der har udviklet ny velfærdsteknologi til en borger der laver fritids- og kulturarrangementer til gavn for byens handicappede borgere. Det er ikke omfanget af indsatsen, men derimod betydningen af indsatsen, som vægtes i udvælgelsen af prismodtageren. Selv en lille indsats, kan gøre en enorm forskel for handicappedes livskvalitet”, siger formand, Birthe Malling, Odense Handicapråd.

 

Odense Kommunes Handicappris’15 uddeles på FN’s internationale handicapdag 3. december 2015 og det sker ved et festligt arrangement i Kulturhuset på Rytterkasernen i Odense C.

 

Du kan læse mere om handicapprisen på www.odense.dk/handicappris.