Spring til indhold
Nyhed

Grønt flag: Elever lærer andre at slukke lyset

19-08-2015

De er stolte eleverne på 4. og 6. årgang på Tingløkkeskolen i Odense. Og det har de god grund til at være:

 

I dag kl. 10.30 kommer børn- og ungerådmand Susanne Crawley (R) nemlig forbi for at hejse Friluftsrådets grønne flag, som viser, at skolen lever op til en række miljømæssige forhold. Og det er eleverne på 4. og 6. årgangs fortjeneste. I hele det forgangne skoleår har de arbejdet intensivt med temaet ’Energi’.

 

De har bl.a. haft besøg af Fjernvarme Fyn. De har undersøgt vindenergi. Og de har haft en lang række forskellige værksteder, om bl.a. lys og elektriske apparater, hvor de har målt strømforbruget i forskellige el-apparater, de har haft med hjemmefra.

 

Sidst men ikke mindst har de også delt deres viden om kampagnerne ”Sluk lyset” og ”Spar på strømmen” med deres øvrige skolekammerater – og mon ikke også, at elevernes forældre har lagt mærke til, at deres børn er blevet mere miljøbevidste.

 

”De har god grund til at være stolte. Jeg ved, at de har knoklet med temaet. Min oplevelse er, at børn og unge er meget ansvarlige – og i langt højere grad end mange af os voksne er opmærksomme på deres egen og andres adfærd, når de lærer om miljømæssige forhold, siger rådmand Susanne Crawley og fortsætter:

 

”Derfor er grønt flag-ordningen også en af de veje, vi går, når vi i Odense Kommune lærer børn og unge om miljømæssige udfordringer. Et af målene i vores bæredygtighedsstrategi handler netop om at sikre, at børn og unge vokser op og bliver ansvarlige i forhold til at værne om et bæredygtigt Odense.”

 

Tid og Sted – Journalister er velkomne, når flaget stiger til tops

Mød de miljøbevidste elever fra 4. og 6. årgang, når de i dag er samlet for at se rådmand Susanne Crawley hejse Friluftsrådets grønne flag.

 

Flaget hejses kl. 10.30. På Tingløkkeskolen, Bergendals Alle 25, 5250 Odense