Spring til indhold
Nyhed

Gratis busser til skoler og dagtilbud skal give Odense-børn flere oplevelser

18-08-2015

Børnehuse, dagplejere og skoler i Odense slipper fra september for at købe billet, når de vil en tur på museum eller besøge en park i Odense Kommune, så længe det foregår uden for myldretiden.

 

I stedet betaler kommunen en samlet pris, så jo flere ture, byens børn og skoleelever tager, jo billigere bliver hver enkelt tur.

 

Netop derfor håber børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), at byens dagtilbud og skoler griber muligheden og hopper på bussen hyppigere end i dag.

 

- Vi vil gerne have børn og unge til at bruge byens natur og kulturinstitutioner mere, end de gør i dag. Hvis vi samtidig kan vænne nogle flere til på lang sigt at benytte den kollektive trafik, vil vi også gerne det, siger rådmanden.

 

Hun peger desuden på, at skolereformen lægger op til, at skolerne i langt højere grad end tidligere skal samarbejde med blandt andet kulturinstitutionerne.

 

I By- og Kulturforvaltningen ser man frem til, at flere børn og unge vil besøge museer, grønne områder, udstillinger, idrætsforeninger og parker.

 

- Vores mange kulturinstitutioner har rigtig meget at byde på, når det kommer til at skabe nysgerrighed og læring blandt vores børn og unge. Det er vigtigt, at vi udnytter mulighederne i den nye skolereform, og med den nye ordning kan byens yngste borgere nu i særlig grad kan drage nytte af de mange tilbud, som vi har i Odense, siger By- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Hos FynBus er man også glad for aftalen.

 

- Vi glæder til at se endnu flere børn i busserne og ser tiltaget som en mulighed for at åbne børnenes øjne for busserne. I sidste ende håber vi jo på, at børnene tager de gode vaner med sig hjem og husker at fortælle mor og far, at busserne også er en mulighed, når familien fx skal en tur ind til byen, siger direktør for FynBus, Carsten Hyldborg Jensen.

 

Foreløbig er der tale om et forsøg, der skal løbe fra 1. september 2015 og frem til 1. august 2016.

 

Der i udgangspunktet tale om, at Odense Kommune betaler en fast pris, men skal der sættes ekstrabusser ind, vil det i visse tilfælde medføre en merudgift.

 

Dagtilbud og skoler vil i nær fremtid få nærmere besked om, hvordan de rent praktisk kommer til at køre gratis i busserne.