Spring til indhold
Nyhed

Frivillige strømmede til forårets kurser

22-07-2015

Odense er velsignet med et rigt foreningsliv med mange aktive frivillige, der gør en stor indsats – i deres egne foreninger og ved større arrangementer.

 

I løbet af foråret afviklede By- og Kulturforvaltningen en række kurser målrettet frivillige i foreninger, og interessen var stor. Hele 417 deltagere blev klogere på alt fra bogføring over mødeledelse til trafikafvikling.

 

- Vores frivillige og foreninger betyder meget for Odense og vores fælles trivsel. Det er mennesker, som gør en ekstra indsats til gavn for os alle. Jeg er glad for, at vi kan tilbyde relevante kurser, der giver de frivillige endnu bedre forudsætninger for deres fremtidige foreningsarbejde, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

En af deltagerne var Jørn Storm, som er frivillig ved HCA Maraton. Han har blandt været vejviser for de løbende, men i maj gennemførte han kurset for trafikofficials, så fremover kan han også hjælpe med trafikafviklingen.

 

- På kurset fik vi lært at dirigere trafikken ved store arrangementer, så den glider bedst muligt. Du bliver faktisk uddannet til at agere gadekryds, og det er der brug for, når bilerne skal igennem. Det var et rigtig godt forløb, og det er altid dejligt at blive lidt klogere, fortæller Jørn Storm, der også fik et førstehjælpskursus med i bagagen.

 

Der bliver udbudt kurser igen til efteråret, og programmet er ved at blive udarbejdet. I november inviterer By- og Kulturforvaltningen også til fyraftensmøde, hvor der bliver sagt tak til de mange frivillige, som gør en stor forskel for borgerne i Odense. I år vil mødet også blive brugt til en præsentation af den nye fritidspolitik, der blandt andet skal erstatte folkeoplysningspolitikken og idrætspolitikken.

 

Interesserede finder mere information på hjemmesiden www.odense.dk/foreningskurser.