Spring til indhold
Nyhed

Forbedret cykelsti langs kanalen

27-11-2015

Nu får de mange cyklister, som tager turen langs kanalen, bedre forhold. Tidligere har en del af strækningen mellem Odense og Stige bestået af en grus- og jordvej, men Odense Havn har været i fuld gang med at gøre cykelstien mellem Nistedvej og Stige mere behagelig.

 

De nye forbedringer er kommet i stand takket være en aftale mellem Odense Havn og By- og Kulturforvaltningen, som betyder, at havnen har etableret stien, mens kommunen fremover står for vedligeholdelsen. Da Odense Havn har brug for at få tunge køretøjer ned til brinken, har det været opgaven at finde en løsning, som tilgodeser alle parter bedst muligt.

 

- Jeg er meget tilfreds med, at vi får skabt bedre forhold for de mange cyklister, som benytter sig af stien. Det har været afgørende, at vi fik en løsning, som gavner cyklerne, men også tager hensyn til havnens nødvendige arbejdskørsel ved vandet. Derfor glæder jeg mig over, at vi har fundet en fornuftig løsning for alle parter, og jeg vil gerne kvittere for et godt og tæt samarbejde med Odense Havn, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Cykelstien bliver forbedret på en strækning over 1.800 meter, og det sker på følgende måde:

  • Opretning af eksisterende stabilgrusbelægning.
  • Udlægning, afretning samt komprimering af fem-otte centimeter knuste granitskærver.
  • Belægningen afsluttes med topfyldning med stenmel, som komprimeres ind i granitskærverne.

Hos Odense Havn er administrerende direktør Carsten Aa glad for, at der er fundet en løsning, som tilgodeser både havnens og cyklisternes interesser.

 

- Vi er glade for, at der er fundet en løsning, hvor vi kan bevare cykelstien – tilmed på et forbedret niveau – og hvor vi samtidigt sørger for, at vi kan få vores tunge køretøjer ned til kanalen, når vi skal vedligeholde brinken, siger Carsten Aa.

 

Den forbedrede cykelsti skulle være klar til brug i dag.

 

Se vedhæftet kort over strækningen.