Spring til indhold
Nyhed

Fjordens Dag: Femogtyve, frisk og fynsk

07-09-2015

Som noget helt nyt kan Fjordens Dag i år tilbyde et hyggeligt minicruise mellem Klintebjerg og Boels Bro ombord på katamaranfærgen, Bertha K. Her vil museumsinspektør hos Møntergården, Dyveke Skov Larsen, berige færgegæsterne med anekdoter om fjordens interessante historie.

 

Man kan også gå på opdagelse i naturens eget spisekammer, når Fjordens Dag tilbyder strandsafari for både unge og gamle. Stifter af Kulinarisk Sydfyn, kokken Michael Hansen, guider os til spiselige planter og alt godt fra havet på Vigelsø, hvor dagens fangst og fund skal tilberedes. Ved Seden Strandby kommer urteekspert Søren Espersen, grundlægger af kulturlandskabet.dk og medforfatter til Claus Meyers Naturalmanak, og fortæller om spiselige planter i naturen.

 

På Stige Ø etableres en ny øvebane til mountainbikes. Odense Renovation sørger for materiale og maskiner til at bygge banen, og et hold frivillige MTB-entusiaster bidrager med idéer og udformning. Stige Ø får desuden besøg af en farlig gæst fra Odense Zoo, som vil fortælle lidt om efterårets store hajudstilling på Odense Havn.

 

Det er også i år, at man kan få en smagsprøve på Fjordens Dags nye mobile friluftsprojekt, De Rullende Naturbaser. Disse trailere udlånes hele året til undervisningsinstitutioner og indeholder undervisningsmateriale om naturen ved fjorden i tre varianter: Krible-krablebasen, Undervandsbasen og Udfordringsbasen. Desuden opstilles der naturkasser med læsejl, grillrist, inspirationsbøger m.m. på udvalgte steder ved fjorden.

 

Hvert år stiller over 150 frivillige organisationer og foreninger op for at give de mange besøgende gratis oplevelser i det fri og formidle tiltag inden for natur, miljø, kulturhistorie og sundhed. Målet er at inspirere folk til at bruge naturen til sport, leg, friluftsliv, sundhedsfremmende aktiviteter og kulturture og dermed sprede glæden ved at bruge og passe på naturen og miljøet. Find hele programmet her: www.fjordensdag.dk