Spring til indhold
Nyhed

Festival lokker iværksættere til Odense

19-11-2015

Odenses Iværksætterfestival har været i fuld gang siden mandag og afsluttes i morgen, fredag, med et stort og spændende event. Deltagerne kan se frem til at opleve serie-iværksætter og Dinero-direktør Martin Thorborg og fremtidsforsker Birthe Linddal. Hun vil give tilhørerne et bud på virksomheder og vækstmarkeder anno 2025, mens Martin Thorborg vil gøre sit bedste for at inspirere og provokere.

 

De store temaer for årets festival har været netværk og kompetenceudvikling, og målgrupperne har både været nye og erfarne iværksættere samt mere etablerede virksomheder.

 

- Vores festival er ikke alene et godt tilbud til landets iværksættere. Den er også et stærkt signal om, at Odense vil iværksætterne og den gode idé. Vi er en by i stor forvandling og udvikling, og det bliver kun understreget af vores aktive og alsidige iværksættermiljø, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Hver tredje kommer udefra

Det er ikke kun de lokale iværksættere, som har fået øjnene op for festivalen. Hele 30 procent af deltagerne kommer til Odense fra det øvrige Fyn, Jylland og Sjælland. Nogle af de deltagere, som kommer langvejs fra, overnatter hos private eller på Bed & Breakfast for at kunne være med i hele ugen. Én af dem er iværksætter Anette Jensen Smith, som driver firmaet Eco Branding:

 

- Jeg driver virksomhed i Hobro og har indlogeret mig hos en veninde i Odense, som også er iværksætter. Hun har fortalt meget om Stjerneskibet og Iværksætterfestivalen. Indtil videre har det været helt fantastisk at være med, og det betyder meget for mig, at jeg holder mig opkvalificeret.

 

Stor opbakning fra deltagere og sponsorer

Projektleder Laila Burcharth fra Stjerneskibet, som har arbejdet på højtryk med planlægningen af festivalen, melder om ventelister til de mange arrangementer. Hun vurderer foreløbigt, at det samlede antal tilmeldinger er ca. 50 % højere end sidste år.

 

Finansieringen af Iværksætterfestival 2015 er næsten ligeligt fordelt mellem Odense Kommune og en række private sponsorer, hvoraf flere har tilkendegivet, at de ønsker at tilbyde flere ressourcer og rådgivning til iværksættere det kommende år.