Spring til indhold
Nyhed

Europæisk ros til cykelprojekt i Odense

08-10-2015

En lille chip på cyklen har fået Odenses skoleelever til at vælge den tohjulede. Chippen og projektet hedder CykelScore, og det belønner cykelture med lodsedler og præmier. Den gulerod har fået syv procent flere elever til at cykle dagligt til skole – og der ryger ekstra ture på i weekender og ferier.

 

CykelScores bliver også anerkendt uden for Odense. I dag modtog Odense Kommune anerkendelse for CykelScore-projektet som ”runner up” i kategorien Technical Innovation ved CIVITAS Awards 2015 i Ljubljana, Slovenien.

 

- Jeg er glad for, at CykelScore får denne velfortjente ros. Projektet har motiveret skolebørnene til at snuppe cyklen ved at gøre den til et sjovere valg – ikke ved at gøre andre muligheder mere besværlige. Det er en positiv tilgang, som jeg sætter stor pris på. Det kan jo være, at børnene også får inspireret forældrene til at snuppe cyklen af og til, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Baggrundsfakta

  • CIVITAS Awards er Europas største priskåring af miljøvenlig, urban transport.
  • Det er op til byerne selv at indstille projekter til CIVITAS Awards, og Odense valgte at indstille CykelScore i ”kategori 1”, hvor der bliver lagt vægt på, at projektet skal fremvise ændringer i bæredygtig mobilitet gennem relevante og nye produkter eller tjenester.
  • Tidligere på året - i maj - blev Odense kåret til Årets Cykelkommune af Cyklistforbundet, hvilket blandt andet skyldtes Odenses cykelhandlingsplan, som CykelScore også er en del af.
  • Cykelhandlingsplanen indeholder 24 forskellige projekter, som lanceres løbende fra efteråret 2014 og frem. Budgettet er på 30 millioner kroner, og de skal blandt andet bruges på supercykelstier, flere cykelparkeringspladser samt store indsatser målrettet byens skoleelever og studerende.