Spring til indhold
Nyhed

Digital arena om 100 erhvervsuddannelser i Odense

23-10-2015

- Hvis vi ikke får flere dygtige unge til at vælge en af de mange erhvervsuddannelser, så går væksten simpelthen i stå i byens virksomheder. Veluddannede faglærte er afgørende både i robotvirksomheder, plejesektoren, industrien og byggeriet. Overalt. Vi vil allerede i 2020 have mangel på faglærte, hvis vi ikke gør noget.

- Derfor har vi skabt et helt nyt tilbud, som giver erhvervsuddannelserne højere status og en større bevidsthed hos de unge allerede i en tidlig alder. I Den Grønne Boks vil de unge selv være i centrum for en lærende oplevelse om de mere end 100 erhvervsuddannelser og de jobs, uddannelserne fører til. Det vil give effekt, siger rådmand Steen Møller, Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune.

 

I 2020 vil der mangle 20.000 faglærte danskere alene inden for jern og metal, viser en aktuel undersøgelse fra AE. Med Den Grønne Boks får de odenseanske folkeskoler et helt nyt værktøj i vejledningsarbejde. 19 pct. vælger i dag en erhvervsuddannelse i Danmark. Om ti år skal dette tal være 30 pct. af alle unge ifølge nationale mål.

 

- For mange unge kan det være svært at vælge, hvad de gerne vil være, når de bliver voksne. Alle unge har brug for støtte og motivation på livets vej. Og det gælder i særdeleshed for de unge, hvis forældre er ufaglærte eller ikke formår at hjælpe dem med valget om vejen til drømmejobbet. Jeg håber, at Den Grønne Boks i samarbejde med lærere, forældre og ikke mindst de unge selv, kan være med til, at flere unge får hjælp til at vælge den ungdomsuddannelse, der er den helt rigtige for dem, siger rådmand Susanne Crawley, (R), Børn- og Ungeforvaltningen i Odense.

 

Den Grønne Boks er åben for skolerne fra på mandag. Klassebesøg skal bookes på forhånd og guides af to vejledere under det to timer lange besøg, der styres af en app på den enkelte elevs mobil. Når der ikke er klasser på besøg vil der være offentlig adgang til at se og prøve udstillingen i Den Grønne Boks.