Spring til indhold
Nyhed

Cyklisterne er glade for oplyste stativer ved Adamsgade

24-11-2015

Odenses cyklister har taget godt imod cykelparkeringshuset på Adamsgade. Siden indvielsen i oktober 2014 har det været flittigt i brug, og ved den seneste optælling var belægningsprocenten på 93 procent i dagtimerne.

 

Den høje belægningsprocent var imidlertid kun et af målene for cykelparkeringshuset. Det var også ambitionen at skaffe flere og bedre parkeringspladser tæt på busser og tog – og i lyse omgivelser, som skabte tryghed for brugerne.

 

Disse ambitioner er blevet opfyldt. Antallet af cykelstativer er øget fra 140 til 440, og ved en spørgeskemaundersøgelse fra 13. november svarede hele 82 procent, at de var trygge ved at færdes ved cykelparkeringen.

 

- Vi havde et klart ønske om at øge trygheden i området for cyklisterne, og det glæder mig, at brugerne er glade for det. Det var desuden vigtigt at få flere cykelstativer ved banegården, og jeg synes, at vi har fået skabt et smukt byggeri, som lyser op i natten og er med til at løfte området, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Arkitektforeningen er ligeledes glade for byggeriet, som de kårede til ”Ugens Arkitektur” i sommeren 2015.

 

Flere vælger cyklen

Det er i høj grad pendlere, som benytter sig af cykelparkeringen ved Adamsgade. I undersøgelsen svarer 80 procent, at de har kombineret cykelturen med kollektiv trafik i form af bus eller tog.

 

Dette kan være en af årsagerne til, at hele 36 procent svarer, at cykelparkeringen har fået dem til at cykle oftere end før.

 

- Det er kun glædeligt, hvis vi har fået flere til at vælge cyklen ved at skabe bedre og mere tryg parkering. Jeg bider også mærke i, at 84 procent af de adspurgte er tilfredse med cykelparkeringen. Den høje belægningsprocent viser også, at behovet var til stede, siger trafikplanlægger Troels Andersen fra Cyklisternes By.

 

Odense Kommune har netop åbnet 800 nye cykelstativer ved sydsiden af Byens Bro, så cyklisterne har fået endnu flere muligheder for central parkering ved banegården og Kongens Have.

 

Fakta

  • Spørgeskemaundersøgelsen blev foretaget den 13. november fra kl. 7 til 12.
  • I alt deltog 150 cyklister i undersøgelsen.
  • Gennemsnitsalderen var 30 år, og 55 procent af deltagerne var kvinder.
  • Cykelparkeringshuset er tegnet af arkitekt Mette Tony fra Praksis Arkitekter.
  • Det er i to plan med oplyste LED-hjul på siderne, og der er indbyggede stativer med hydraulik, som gør det let at få cyklen op og ned.