Spring til indhold
Nyhed

Åbning af nyt vejanlæg i Odense

19-10-2015

Snart kan bilisterne køre ad Munkebjergvej helt ud til og på den fynske motorvej. Den 21. oktober 2015 indvier Odense Kommune i fællesskab med Vejdirektoratet både Munkebjergvejs forlængelse og det nye tilslutningsanlæg, som forbinder strækningen med motorvejen.

 

- Munkebjergvejs forlængelse er en vigtig brik i puslespillet om Odenses transformation. Vi har fået skabt et godt fundament for den udvikling, der foregår i området med udvidelsen af Syddansk Universitet og byggeriet af nyt OUH. Nu får vi en bedre håndtering af trafikken til og fra den fynske motorvej, og samtidig får vi lettet adgangen for de mange medarbejdere, studerende og besøgende, der har og får deres gang i campusområdet, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Munkebjergvejs forlængelse forbindes med den fynske motorvej med et nyt tilslutningsanlæg, som Vejdirektoratet har bygget.

 

- Arbejdet med at konstruere det nye tilslutningsanlæg er skredet planmæssigt frem, så vi nu kan åbne de østvendte ramper som beskrevet i tidsplanen. Vi glæder os over at åbne anlæg og forlængelse den 21. oktober sammen med Odense Kommune, som vi har haft et fortrinligt samarbejde med, siger Vejdirektoratets projektleder Robin Højen Madsen.

 

I 2016 åbner de vestvendte ramper, men ellers er tilslutningsanlægget fuldt funktionsdygtigt. På selve vejen mangler der fortsat færdiggørelse af midterrabatten på en kort strækning, og endelig skal hele projektet afsluttes med det sidste asfaltlag. Men allerede først i det nye år vil trafikken kunne afvikles i hele det nye anlæg.

 

Hvornår kan trafikanter bruge vejen?

Munkebjergvejs forlængelse åbner for trafik cirka klokken 19.45 den 21. oktober 2015. Når vejen åbner, gælder det for trafik mod og fra øst. Den vestgående trafik skal stadig bruge afkørslen på Svendborgvej, når de skal mod Jylland (vest), mens Munkebjergvej leder bilister mod Sjælland (øst).

 

Afkørsel 50 på Svendborgvej lukker først i det nye år.

 

FAKTA

  • Munkebjergvejs forlængelse er 3 km lang, og strækker sig mellem Niels Bohrs Allé og den fynske motorvej
  • Odense Kommune har brugt 190 mio. kr. på projektet
  • Det forventes, at 30.000 bilister i døgnet vil benytte Munkebjergvejs forlængelse
  • Der er lavet 2 tunneler og 1 stibro til cyklister og fodgængere
  • 130.000 m3 jord er kørt væk eller brugt til tilslutningsanlægget
  • Projektet med Munkebjergvejs forlængelse gik i gang i juni 2014