Spring til indhold
Nyhed

2.500 børn på eventyr i H.C. Andersens by

21-08-2015

Ca. 2.500 børn har glædet sig ekstra meget til at komme i skole og børnehave i dag. De skal nemlig mødes til det efterhånden traditionsrige børneoptog ”Byens Børn på Eventyr” – et fast og festligt element i H. C. Andersen Festivals, der løber af stablen i Odense netop nu.

 

Forud for dagen har børnene arbejdet med ”FYRTØJET” i form af oplæsning, rollespil, kostumefremstilling m.m.

 

- ”Byens børn på Eventyr” er et godt eksempel på, hvordan vi i børnehuse og på skoler kobler læring, leg og forskellige kunstneriske udtryksformer sammen. Det giver børnene en oplevelse i særklasse, samtidig med at de bliver klogere på H.C. Andersens univers, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), der skal holde en lille tale for børnene, når de mødes i Kongens Have.

 

Ud over rådmandens tale kommer Torben Iversen og fremfører H. C. Andersens eventyr ”Fyrtøjet” på sin sædvanlige, medrivende facon, hvor også børn og voksne vil blive involveret i fortællingen. Til at hjælpe sig har han stomp-orkestret Heart Beat, der bl.a. også introducerer børnene til stomp, inden de begynder at gå mod Kongens Have.

 

Formiddagen slutter af med en mini-koncert med Outlandish, som bl.a. vil synge H. C. Andersens ”I Danmark er jeg født.”

 

Program for dagen

9.15-10.00

Børn og voksne mødes fem forskellige steder i byen. (Brandts/Grønnegade, Skt. Jørgens Parken, Ejby Kirkevej 15, Hunderupskolen, Parkeringspladsen ved hjørnet Rugårdsvej/Østre Stationsvej)

 

På mødestederne vil de få en kort introduktion til stomp og lette rytmer af en stomp instruktør fra Heart Beat.

 

10.00

Børn og voksne begiver sig ind mod Kongens Have med masser af sang, stomp og gang i den.Sangen ”Vi elsker eventyr”, synges på alle ruter.

 

10.30-10.45

Ankomst Kongens Have

 

10.45

Fællessang, ”Vi elsker eventyr”

 

10.50

Eventyrfortælling - Torben Iversen vil fortælle eventyret om ”FYRTØJET”. Børn og voksne inddrages aktivt i fortællingen.

 

11.30

Tale v/ Rådmand Susanne Crawley Larsen, Børn- og Ungeforvaltningen

 

11.40

Minikoncert med Outlandish - Som afslutning på den eventyrlige formiddag vil Outlandish synge ” I Danmark er jeg født”, sammen med alle børn og voksne i Kongens Have. Afslutningsvis vil de spille et af deres egne numre.

 

11.50

Farvel og tak for i dag