Spring til indhold
Nyhed

1.000 elever fra Tietgen Handelsgymnasium drikker gratis Fairtrade-kaffe ved Peter Larsens Kaffebus.

26-10-2015

Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense, glæder sig over besøget af kaffebussen:

 

- Odense er jo Fairtrade By. Og når Kaffebussen kommer forbi en uddannelsesinstitution, får vores Fairtrade By Odense projekt kontakt til en masse unge mennesker, og det er en meget positiv udvikling for projektet, da det er vigtigt, at projektet udvikler sig i frugtbart samarbejde mellem forskellige aktører i Odense og mellem forskellige generationer, fortæller Anker Boye.

 

Gitte Bargholt, rektor ved Tietgen Handelsgymnasium glæder sig over, at eleverne bliver klogere på koblingen mellem Fairtrade og handel:

 

- Ved handelsgymnasiet lægger vi jo vægt på det erhvervs- og handelsmæssige perspektiv. Vi arbejder dagligt på at lære vores elever at forholde sig ansvarligt til deres omverden. Og her tænker jeg både på medmennesker, natur og samfund. Og Fairtrade handler jo netop om gennem handel at forbedre arbejds- og levevilkår for medmennesker i nogle af verdens fattigste lande, fortæller Gitte Bargholt.

 

Besøget af bussen er arrangeret i samarbejde mellem Tietgen Handelsgymnasiet, Fairtrade By Odense, Peter Larsen Kaffe og Fairtrade Mærket. Peter Larsens Kaffebus har tidligere været brugt ved fx Roskilde Festivalen.

-----------------------------------------------------------

 

 

Programmet for debatarrangementet kl. 12-13:

  • Velkomst. Gitte Bargholt, rektor ved Tietgen Handelsgymnasium.
  • Fairtrade efter 20 år. I 2015 fejrer Fairtrade Mærket 20-års jubilæum på det danske marked. Jonas Giersing, direktør, Fairtrade Mærket.
  • Kaffeleverandøren Peter Larsen Kaffes arbejde i Afrika. Peter Larsen Kaffe har etableret et kaffeprojekt i Kenya, hvor de i tre år tilbyder uddannelse til flere end 4.500 kenyanere. Projektet er med til at skabe uddannelse, udvikling og sikre en direkte handel med kaffekooperativerne, så bønderne får en bedre økonomisk gevinst. Lars Aaen, Head of Development, Communication and Marketing, Peter Larsen Kaffe.
  • Tur/retur til Odense og Kenya. Handelsgymnasieelever får svar på deres spørgsmål fra de kenyanske universitetsstuderende om Fairtrade, Kenya mv. Fairtrade By Odense. Et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger og kommune om at fremme etisk handel i Odense. Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense.
  • Debat/spørgsmål fra salen til oplægsholderne.Ordstyrer er Gitte Bargholt, rektor ved Tietgen Handelsgymnasium.

 

Debatarrangementet holdes kl. 12-13 i den store hal ved Tietgen Handelsgymnasium, Elmelundsvej 10, 5200 Odense V. Peter Larsens Kaffebus holder foran gymnasiets hovedindgangen ved fra kl. 8-15.

 

Kl. 13:00 - 13:30. Kaffebussen er bemandet af Jonas Giersing, direktør ved Fairtrade Mærket; Lars Aaen, marketings- og kommunikationschef ved Peter Larsen Kaffe og Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense. De tre byder på kaffe og svarer på flere spørgsmål om Fairtrade fra eleverne og pressen. Op til kaffebussens besøg har en række handelsgymnasieelever udvekslet spørgsmål og svar med kenyanske universitetsstuderende om Fairtrade og handel. Eleverne står klar ved bussen og fortæller om, hvad de fandt ud af.

 

Vedhæftet er et foto af:

  • Rektor Gitte Bargholt
  • Peter Larsens Kaffebus

Yderligere oplysninger:

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder for Fairtrade By Odense, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

Anker Boye, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33

Gitte Bargholt, rektor ved Tietgen Handelsgymnasium: tlf. 65 45 22 03 / giba@tietgen.dk

Jeanette Dehliz, Marketingsansvarlig ved Fairtrade Mærket: jeanette@fairtrade-maerket.dk / tlf. 21 80 60 48

 

**************************************************************************************************************************************************************

 

Fairtrade By Odense er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense. Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. På verdensplan er der over 1.500 Fairtrade Byer. Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense dækker over et bredt udsnit af odenseanske aktører. www.odense.dk/FairtradeByOdense. Facebook: www.facebook.com/FairtradeByOdense.

 

Tietgen Handelsgymnasium er et af landets største handelsgymnasier målt på antal elever. Efter sommerferien 2015 startede 1.570 elever fordelt på hele 58 klasser. Tietgen Handelsgymnasium udbyder 12 forskellige studieretninger inden for hovedområderne økonomi, innovation, marketing og international handel. Tietgen Handelsgymnasium er Partner i Fairtrade By Odense. https://www.tietgen.dk/Handelsgymnasium

 

Fairtrade Mærket er en privat og uafhængig mærkningsordning for bæredygtig og etisk handel med udviklingslande. Ordningen skaber forudsætninger for, at bønder og arbejdere kan forbedre deres arbejds- og levevilkår. Der stilles krav til miljøbeskyttelse samt demokratisk og social udvikling i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika. http://fairtrade-maerket.dk/