Spring til indhold
Nyhed

Odenseanerne gør klar til obligatorisk Digital Post

07-08-2014

Mere end 60 procent af borgerne i Odense Kommune modtager allerede Digital Post. På landsplan er det knap 50 procent.

 

Gå ikke glip af vigtig post

De der ikke selv har tilmeldt sig Digital Post inden 1. november, får automatisk oprettet en digital postkasse natten til den 1. november. Uanset om man selv har oprettet Digital Post, eller det bliver gjort automatisk, er man er selv ansvarlig for at tjekke sin post. Odense Kommune opfordrer derfor borgerne til at blive dus med teknikken i god tid før den 1. november.

 

Breve skaber opmærksomhed

Et papirbrev til de borgere, der endnu ikke er klar til Digital Post markerer overgangen til obligatorisk Digital Post. I brevet kan de læse lidt om Digital Post og hvad det betyder for den enkelte borger, at Digital Post er obligatorisk.

 

I brevet er der en vejledning i, hvordan man opretter Digital Post. De mange muligheder for at få hjælp til Digital Post er omtalt. Har man brug for at blive fritaget, er der også hjælp at hente i brevet.

 

Borgere, der allerede har Digital Post, og som ikke var omfattet af forårets frikommuneforsøg, vil modtage et digitalt brev. Brevet forklarer om overgangen til obligatorisk Digital Post og om pligten til at tjekke sin digitale post.

 

Brevene kommer mellem 17. august og 27. september. Medlemmer af samme husstand vil så vidt muligt modtage brevet samtidig.

 

Hjælp at hente

Vil man allerede nu gøre sig dus med Digital Post, er der hjælp at hente på www.odense.dk/post. Her finder man også et link til de gratis kurser i Digital Post, kommunen tilbyder på det lokale bibliotek.

Er du usikker på, om du er tilmeldt Digital Post, kan du selv tjekke det på odense.dk. Log ind med dit NemID i øverste højre hjørne. Er du tilmeldt sendes du automatisk videre til Digital Post. Er du ikke tilmeldt hjælper systemet dig i gang med tilmeldingsprocessen.

 

 

Er du fritaget fra Digital Post, modtager du ikke et brev

Borgere, som er blevet fritaget fra Digital Post, vil ikke modtage et brev. Det kan dog ske, at nyligt fritagne borgere modtager et brev. Sker det, kan du blot se bort fra brevet. Hvis du er usikker, kan du altid ringe til BorgerServiceCentret og få hjælp.