Spring til indhold
Nyhed

Nye parkeringsskilte viser vej

04-12-2014

Bilister, der ofte kører ind til byen, har sikkert allerede set de nye skilte, der viser vej til ledige p-pladser i bymidten. Men fra mandag den 1. december blev skiltene officielt taget i brug efter en testperiode i november.

 

De dynamiske skilte leder bilisterne i retningen af ledige p-pladser i forhold til, hvor de befinder sig. De første skilte møder bilisterne på Ring 1, så allerede her kan man begynde at orientere sig i retningen af en ledig plads i forhold til sit ærinde.

 

- En helt åbenlys fordel ved skiltene er, at man løbende møder skilte, der oplyser om ledige pladser lige i nærheden af, hvor man befinder sig. Man behøver faktisk ikke køre derhen, hvor man nu engang plejer, men kan måske endda vælge en p-plads tættere på sit ærinde, siger Jane Jegind, By- og kulturrådmand.

 

Målet med skiltene er også at synliggøre, at der rent faktisk er rigtig mange ledige pladser i bymidten, og nu bliver man guidet lige hen til dem.

 

- Det glæder mig, at vi med de nye skilte kan hjælpe bilisterne til at finde ledige pladser i Odense bymidte, så de kan komme ind og handle i citys mange butikker. Jeg er også glad for, at vi kan tilbyde byens erhvervsliv denne synliggørelse af p-pladser, så deres kunder ikke skal søge alt for længe efter en ledig plads, siger Jane Jegind.

 

Skiltene henviser til de kommunale betalingsparkeringspladser og de fleste af de største offentligt tilgængelige private betalings p-pladser.

 

Odense slår et slag for p-muligheder

I forbindelse med de nye skilte slår Odense Kommune et slag for parkeringsmulighederne i bymidten ved i løbet af december at dele flyers ud til butikker med oversigtskort over parkeringsmuligheder og henvisning til Ruteplanlæggeren.

 

Ruteplanlæggeren blev lanceret i sommer for at sikre, at odenseanerne altid har det aktuelle billede af ruter i Odense i en transformationstid.

 

I Ruteplanlæggeren er det også muligt at se de aktuelle p-pladser i Odense, da Ruteplanlæggeren bliver opdateret løbende, hvis der kommer nye pladser til, eller andre forsvinder.

 

Se mere om parkering

Ruteplanlægger: www.odense.dk/nyeveje

Om parkering: www.odense.dk/parkering