Spring til indhold
Nyhed

Torsdagskoncerter mest populære ifølge ny undersøgelse

20-12-2010

Over 29 % svarer i undersøgelsen, at de har deltaget i én eller flere af de tilbagevendende torsdagskoncerter i Kongens Have med navne som Medina, Anne Dorthe Michelsen og Billy Cross i år. På 2. pladsen ligger H.C. Andersen Julemarkedet, som mere end 22 % har gæstet. Odense Blomsterfestival kommer ind på 3. pladsen med godt 15 %.


I alt har 4 ud af 5 borgere deltaget i én eller flere kulturelle aktiviteter i løbet af de seneste år, og det er især musikken, der trækker. 47 % har nemlig været til mindst én koncert i Odense det seneste år. Byens julearrangementer, sportsbegivenheder, festivaler har hver haft deltagelse på over 20 %, mens over 40 % svarer, at de har været enten i teatret, biografen, på biblioteket eller til udstillinger.


Stor opbakning fra borgerne

Tilsyneladende deltager borgerne med stor fornøjelse. I hvert fald er 63 % ifølge undersøgelsen tilfredse eller meget tilfredse med udbuddet af oplevelser, events og kultur i Odense, mens kun 6 % svarer at de er utilfredse.


- Det er enormt glædeligt, at borgerne bakker så flot op om Odenses vidtfavnende kulturliv og oplevelsestilbud, og det understreger, at kulturlivets mangfoldighed er en af byens absolutte styrker. Der er simpelthen noget for enhver smag, udtaler rådmand Jan Boye.


Borgernes digitale panel

Tallene kommer fra en undersøgelse foretaget i Odense Kommunes digitale borgerpanel i efteråret 2010, som mere end 850 borger har besvaret. Undersøgelsen belyser odenseanernes brug af byens kulturliv, byens kulturmarkedsføring samt Kina i Odense-kampagnen og EXPO-projektet.


Alle borgere har mulighed for at tilmelde sig det digitale borgerpanel. Derfor er undersøgelsen ikke statistisk repræsentativ, og der er en overrepræsentation i panelet blandt de 50-69-årige og en underrepræsentation blandt de 20 – 29-årige.


Avisen det primære medie

Alligevel giver undersøgelsen et fingerpeg om borgernes kulturelle adfærd og ikke mindst, hvor borgerne finder information om byens oplevelses- og kulturtilbud. Her svarer hele 74 %, at de finder informationer i aviser og ugeblade, mens Internettet benyttes af 55 %. Her er odense.dk med 68 % den mest benyttede hjemmeside efterfulgte af fyens.dk med 48 %. Disse tal vil dog givetvis se anderledes ud, hvis der var flere yngre respondenter med i borgerpanelet.


Hent undersøgelsen "Oplevelser og kultur i Odense".

Læs mere om Det digitale borgerpanel.

Yderligere informationer

Kulturchef Ellen Drost, drost@odense.dk / 65 51 28 00