Spring til indhold
Nyhed

Lumby får 7 millioner kroner til at modernisere Lumby Skole

08-02-2024

7 millioner kroner skal styrke og modernisere Lumby Skole. Aftale om modernisering af Lumby Skole er netop blevet godkendt af Odense Byråd. Læs mere om aftalen her.

Aftale om modernisering af Lumby Skole er blevet udarbejdet i samarbejde med et lokalt partnerskab og blev godkendt af Odense Byråd den 7. februar 2024.

Som en del af Velfærdens Fundament, har Odense Byråd besluttet at afsætte 7 millioner kroner til at styrke og modernisere Lumby Skole.

Den omfattende borgerinddragelse i Lumby har vist, at der især er tre temaer på Lumby Skole, der er vigtige for borgerne: Sociale arrangementer, fællesskaber samt leg og bevægelse.

- Borgerne i Lumby har store ambitioner for deres skole. Det ses tydeligt i det stærke, lokale engagement. Hele 29 procent har deltaget aktivt i lokalaftalens tilblivelse - det er imponerende. Med aftalen styrkes Lumby Skoles position som landsbyens levende, sociale omdrejningspunkt yderligere – også efter skoletid, siger Susanne Crawley Larsen, Børn- og Ungerådmand (B)

Stor borgerinvolvering

Alle borgere i Lumby havde i perioden fra den 9. oktober til og med den 29. oktober 2023 mulighed for at komme med deres forslag og idéer digitalt i en spørgeskemaundersøgelse. 363 borgere har bidraget ved at besvare spørgeskemaet. Det svarer til hele 29 procent af borgerne i området.

Den 12. oktober 2023 blev der afholdt et borgermøde, hvor 10 lokale foreninger og bestyrelser i Lumby deltog og kom med forslag og idéer til styrkelse af Lumby Skole, som lokalområdets omdrejningspunkt.

Sådan fordeler pengene sig

Modernisering af Lumby Skole: 4,4 mio. kr.

Opgradering af faglokale til madkundskab: 1.000.000 kr.
Opgradering af faglokale til håndværk & design: 500.000 kr.
Attraktive uderum til leg og læring og mødested for hele lokalområdet: 1.000.000 kr. + 270.000 kr. fra Lumby-aftalen. I alt 1.270.000 kr.
Nytænkning og opgradering af toiletter: 1.900.000 kr.

Vedligehold af Lumby Skole: 2,6 mio. kr.

Klimaskærm (tag, vinduer, døre, facader)

Se hele aftalen på odense.dk/lumby


Læs mere: Hovedpunkterne fra "Aftale om modernisering af Lumby Skole"

Læs mere: "Aftale om modernisering af Lumby Skole"

 


Borgmesterforvaltningen