Spring til indhold
Nyhed

Hvilken historisk kvinde skal pladsen bag rådhuset opkaldes efter?

08-03-2024

Den nye plads mellem Vestergade og Overgade venter er endnu ikke navngivet. Du har mulighed for at komme med dit forslag til navngivningen her.

Den nye plads mellem Vestergade og Overgade venter stadig på at få sit nye navn.

I de senere år har Odense været engageret i at hædre de odenseanske kvinder, der har bidraget betydningsfuldt til Odenses historie og kultur

I 2023 blev en af de nye pladser ved TBT-Tower opkaldt efter modstandskvinden Petra Petersen (1901-1989, der var modstandskvinde og politiker).

Ligesom der for nyligt blev opsat tre nye mindeplader på rådhuset til ære for nogle af Odenses mest berømte kvinder.

Det var udover Petra Petersen, Edith Brenneche Petersen (1896-1973), der sammen med to andre blev Danmarks første kvindelige præster i 1948 og Frida Schmidt (1849-1934), der var kvindesagsforkæmper og skolelærer. Disse plader tjener ikke kun som mindesmærker, men også som en påmindelse om den vigtige rolle, som kvinder har spillet i byens historie og udvikling.

Derfor er spørgsmålet nu:
Hvilken historisk kvinde fortjener æren af at blive navngivet på den nye plads mellem rådhuset, Overgade og Fisketorvet?

Indsend dit forslag

Dit forslag til en betydningsfuld kvinde fra Odenses historie kan være med til at forme byens identitet og fortælle dens mangfoldige historie.

Indsend dit forslag til en betydningsfuld kvinde fra Odenses historie her..

Lad os sammen ære Odenses stærke kvinder!

Plads mellem Overgade og Vestergade

Mindeplade på Odense Rådhus med Petra Petersen, Frida Schmidt og Edith Brenneche Petersen

Borgmesterforvaltningen