Spring til indhold
Nyhed

Tillykke til Højby, Lindved & Allerup: 15.8 millioner er netop fordelt

25-05-2023

15,8 millioner kroner skal styrke Højby, Lindved & Allerup med Højby Skole som omdrejningspunkt for lokalområdet. Den lokale velfærdsaftale for Højby, Lindved & Allerup er netop blevet godkendt af Odense Byråd. Læs mere om den lokale aftale her.

Den lokale velfærdsaftale for Højby, Lindved & Allerup er blevet udarbejdet i samarbejde med et lokalt partnerskab og blev godkendt af Odense Byråd den 24. maj 2023.

Den 17. januar 2023 blev der afholdt et online-møde med lokale foreninger og bestyrelser i Højby, Lindved & Allerup. Repræsentanter for foreninger og bestyrelser mv. kom med forslag og idéer til at styrke lokalområdet og Højby Skole.  

Alle borgere i Højby, Lindved & Allerup havde i perioden fra den 9. januar til og med den 26. januar 2023 mulighed for at komme med deres forslag og idéer digitalt i en spørgeskemaundersøgelse. 879 borgere har bidraget ved at besvare spørgeskemaet.

På et borgermøde den 8. februar 2023 fik de deltagende borgere lejlighed til at konkretisere og udvikle de idéer, der var kommet ind i forbindelse med spørgeskemaundersøgelsen. 

Den omfattende borgerinddragelse i Højby, Lindved & Allerup har vist, at borgernes drømme og idéer overordnet set har fokus på tre temaer: trafikale forbedringer, endnu bedre muligheder for at opleve den lokale natur samt en udvidelse af mulighederne for at mødes blandt andet omkring sport og bevægelse. 

- Vi er begejstrede for den store opbakning og engagement fra borgerne i Højby, Lindved og Allerup, hvor hele 17 procent af borgerne har delt deres visioner for lokalområdet. Velfærdsaftalen afspejler borgernes ønske om et stærkt fællesskab, som vi er glade for at støtte. Hallen kommer derfor til at spille en endnu mere central rolle i området. Det bliver det nye samlingspunkt for borgerne, hvor man kan mødes på tværs af aldersgrupper og interesser. Hallen kommer til at bidrage til at styrke fællesskabet og skabe en endnu større sammenhængskraft i området, siger Reza Javid, medlem af Odense Byråd for Enhedslisten.

En kærlig hånd til Højby, Lindved & Allerup 

Som en del af Velfærdens Fundament, har byrådet i Odense besluttet at afsætte 15,8 millioner kroner til at styrke Højby, Lindved & Allerup samt modernisere Højby Skole.

Odense Byråd har besluttet at investere 1,8 milliarder kroner i velfærden frem mod 2030. Heraf 625 millioner kroner til lokalsamfund samt vedligehold og modernisering af byens folkeskoler. Bag aftalen står et samlet byråd.

Den lokale velfærdsaftale for Højby, Lindved & Allerup er blevet udarbejdet i samarbejde med et lokalt partnerskab og blev godkendt af Odense Byråd den 24. maj 2023.

 

Sådan fordeler pengene sig:

Lokalområdet: 2,9 mio. kr.

Hallen som samlingspunkt: 1.680.000 kr.
Opgradering af Højby Bibliotek som mødested: 180.000 kr.
Tilskud til Allerup Gamle Have til legefaciliteter til de mindre børn: 300.000 kr.
Tilskud til Allerup Gamle Have til 2 sheltere: 140.000 kr.
Opgradering af legeplads i Lindved: 450.000 kr.
Mål på boldbane ved Syvhøjevej: 50.000 kr. 
2 minus 1 vej på Højbyvej til Allerup: 100.000 kr. 

Modernisering af Højby Skole: 7,9 mio. kr.

Multifunktionel indretning af faglokale til fysik og natur & teknik: 1.900.000 kr.
Forbedret udnyttelse af faglokaler til de kreative fag: 1.800.000 kr.
Opgradering af faglokale til madkundskab: 1.000.000 kr. 
Løsning på ledninger og kabler i faglokalet til musik: 200.000 kr.
Opgradering af område til udskolingen – gruppemiljøer: 1.200.000 kr. 
Opgradering af område til mellemtrinnet – gruppemiljøer og garderobe: 1.100.000 kr.
Udvikling af udeområde/mødested til de unge: 700.000 kr.

Vedligehold af Højby Skole: 5 mio. kr.

Udskiftning/opgradering af CTS (styring af varme og ventilation) 
Renovering af udsugninger/ventilation 
Udskiftning af tag på hallen 

Se hele aftalen på odense.dk/hoejby.

 

 

LÆS MERE: Hovedpunkter fra den lokale aftale for Højby, Lindved & Allerup
LÆS MERE: Læs hele den lokale aftale for Højby, Lindved & Allerup

 

 

 

Borgmesterforvaltningen