Spring til indhold
Nyhed

Gratis arrangement: Invitation til Sindets Dag i Odense - Verdensdagen for Mental Sundhed

06-10-2023

Torsdag den 12. oktober slår vi dørene op til Festsalen på Odense Rådhus fra kl. 8.50-15 i anledningen af Verdensdagen for Mental Sundhed. Det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Alle er velkomne til en festlig dag, når Bedre Psykiatri, Sind, Lilleskole for voksne, Depressionsforeningen og Center for Mental Sundhed inviterer til Sindets Dag i Odense.

Arrangementet finder sted i Festsalen på Odense Rådhus, torsdag den 12. oktober kl. 8.50-15.

Årets tema er: Hvor er meningen?

Kom og hør en række oplæg om at finde meningen i tilværelsen og identitet, livet som mor og pårørende samt ærligheden i mødet med tilværelsens udfordringer.

Du kan desuden i år høre Sofie Gråbøl fortælle om sit arbejde som skuespiller og forberedelserne til rollen som Inger i filme ”Rose”, samt høre journalist og forfatter Peter Øvig fortælle om, da han blev indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling og fik diagnosen "svær psykotisk depression".

Sundhedsrådmand Tommy Hummelmose byder velkommen sammen med Else Kirk, formand for Psykiatritrådet.

Der vil være gratis sandwich og en markedsplads, hvor du kan få viden om nogle af de tilbud, der eksisterer i Odense.

Dagen er gratis og kræver ingen tilmelding.

Dagen er arrangeret Bedre Psykiatri, Sind, Lilleskole for voksne, Depressionsforeningen og Center for Mental Sundhed med støtte fra Velliv Foreningen.

 

PROGRAM

8.35 Slow entrance - guitar ved Jesper Runge

8.50 Velkomst - Bjarne Christensen, formand for SIND Fyn

Overrækkelse af donation fra Velliv Foreningen ved Jan Steffensen og Jenny Havn

8.55 Velkomst - Tommy Hummelmose, rådmand, Sundhedsforvaltningen, Odense Kommune og herefter dialog med Else Kirk, formand for Psykiatrirådet. De fortæller om den første tid med arbejdet i rådet og visioner for fremtiden.

9.10 "Mennesket bag diagnosen" - Sofie Gråbøl, skuespiller
Sofie fortæller om sit arbejde som skuespiller, og de arbejdsprocesser hun gennemgik, da hun skulle sætte sig ind i rollen som Inger i filmen "ROSE". Her skildrer hun en kvinde, der har en psykisk sygdom. Vi anbefaler varmt at se filmen inden d. 12. oktober.

9.40 "At finde meningen i at finde sig selv" - Noah Knudsen, Queer-aktivist.
Noah beretter om at finde meningen i ens tilværelse og identitet. Det ene kan ikke finde sted uden det andet. Det lærte Noah på sin egen rejse med kønsidentitet og nye rolle i samfundet.

10.05 Kort pause

10.20 ”Den ærlige samtale” - Peter Jacobsen, præst ved Skt. Hans Kirke. Peter vil lægge vægt på ærligheden i mødet med tilværelsens udfordringer. Livet er, hvad det er, og det skal både meningen og troen gerne kunne matche! Dele af oplægget vil være i dialog med Bjarne Christensen fra SIND Fyn.

11.00 Pause med gratis kaffe og the

11.20 ”Alle mennesker ønsker mening”- Dorte T. Viftrup, lektor, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU. Alle mennesker søger mod det, de oplever som meningsfuldhed i deres liv. Mening bliver en form for ’kompas’, som vi bruger til at navigere efter i vores liv, forstå vores følelser, fortolke situationer og omstændigheder udfra.

12.00 Markedsplads med gratis sandwich og kildevand

13.00 "Hvor er meningen?" - Pia Lauridsen, mor, pårørende og menneske i en svær hverdag. Et svært skoleforløb og et kompliceret ungdomsliv munder ud i en svær psykiatrisk diagnose og dermed et tab, en sorg og et ændret livsforløb for hele familien.

13.30 "Da jeg blev sindssyg" - Peter Øvig, journalist og forfatter.
Peter Øvig blev indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling og fik diagnosen "svær psykotisk depression". Efter en serie elektrochok blev han to måneder senere udskrevet uden tegn på sindssyge. Peter fortæller om at bevæge sig ind i den dybe depression. Og især beretter han om at opdage, at han efter sygdommen er blevet en anden.

15.00 Afrunding og tak for i dag

Sundhedsforvaltningen