Spring til indhold
Nyhed

Stigende smitte i Vollsmose sogn giver anledning til bekymring

16-08-2021

En stigning i smitten i Vollsmose Sogn, har fået Odense Kommune til at intensivere indsatsen i sognet. Der er ligeledes opmærksomhed på Korsløkke sogn, hvor der også ses en højere smitte.

Der er sket en hurtig udvikling i smitten i Vollsmose Sogn. Sognet er steget til incidens 776 mandag.
Samtidig ses der også 77 nye smittede på syv dage og en positivprocent på 8, hvilket er de overvågningskriterier, som sundhedsmyndighederne bruger*.

Smitten er størst blandt unge mennesker, og vi ser en tendens til, de har taget smitten med ind i resten af familien.

”Vi ved, at smitten hurtigt kan sprede sig i en bydel som Vollsmose, hvor folk bor tæt. Derfor sætter vi også ind nu, inden vi rammer flere af de kriterier, som kan føre til, at vi må lukket området ned. Det sidste vi ønsker, er en nedlukning af sognet og især skolerne - børnene skal ikke risikere ikke at kunne komme i skole”, siger borgmester Peter Rahbæk Juel og fortsætter:

”Selvom civilsamfundet i Vollsmose har ydet en fantastisk indsats i foråret, er vi stadig ikke helt i mål. Derfor vil jeg også opfordre alle beboere i sognet til at lade sig teste hyppigt – gerne to gange om ugen – indtil smitten igen falder og der er markant flere vaccinerede. Det er den bedste måde at komme det her til livs på”, siger han.

På baggrund af udviklingen er der iværksat og forstærket tiltag og initiativer:

  • Skolelederne på skoler i og omkring området er blevet orienteret om smitteudviklingen og øger opmærksomheden omkring forebyggende tiltag på skolerne.

  • Intensiv vaccinekommunikation med fokus på drop-in vaccine i uge 33 og 34. Bl.a. et velbesøgt foredrag i Vollsmose Torv med overlæge Morten Sodemann fra indvandrermedicinsk klinik i Odense.

  • Samarbejde med foreninger og moskeer i området. De orienterer deres menigheder om smittestigningen, ved såvel fredagsbøn, som på digitale platforme og kanaler.

  • Boligforeningerne i området er orienteret og kommunikerer direkte ud til beboerne med orientering om smittestigning, og appel om at udvise god corona adfærd.

  • Gadeplansindsats i og omkring Vollsmose Centeret, der består af dialog med de handlende, ligesom der tages kontakt til forretningsdrivende i centreret og orienteres om smittestigningen.

I forbindelse med den ordinære vaccinationsindsats, har der beklageligvis været perioder over de seneste 14 dage, hvor det ikke har været muligt at booke nye vaccinetider. Senest har det for mange borgere ikke været muligt at booke vaccinetid siden i fredags. Odense Kommune har været i tæt dialog med Region Syddanmark der er ansvarlige for vaccinationsindsatsen, og udtrykt et stort ønske om at dette forhold bliver bragt i orden hurtigst muligt.

Odense Kommune er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, der er bekendt med, at kommunen nu iværksætter ekstra initiativer for at håndtere smitteudviklingen i området.

Alle ovenstående initiativer bygger videre på den allerede igangværende og løbende indsats, der er i Vollsmose.
Der ses også en højere i smitte i Korsløkke sogn, som Odense Kommune følger tæt.

Se oversigt over sogne og smittetal hos Statens Serum Institut, www.ssi.dk. 
* Sognelukning er incidens på 1000, over 20 antal smittede på 7 dage og en positivprocent på over 3. Se mere hos ssi.dk


Borgmesterforvaltningen