Spring til indhold
Nyhed

Opdateret 2.4.21: Børnehus lukket pga. smittetilfælde med en variant af Covid-19

29-03-2021

Børnehuset Dragen, der ligger i Sanderum, er i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Odense Kommunes børn- og ungelæger midlertidigt lukket ned pga. fundet af et smittetilfælde med en variant af Covid-19. Alle børn, medarbejdere og deres familier er derfor bedt om at gå i isolation og skal testes på 4. og 6. dagen.

Børnehuset havde et smittetilfælde den 25. marts 2021, hvor to vuggestuegrupper blev lukket ned i forbindelse med den almindelige smitteopsporing. En efterfølgende analyse af smittetilfældet viser, at det er en af de Covid-19-varianter, der er særlig opmærksomhed på, hvorfor der sættes ind med skærpet smitteopsporing. Det betyder, at alle børn, medarbejdere og deres familier skal gå i isolation og testes på 4. og 6. dagen. 

Nedlukningen sker efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer og under vejledning fra Odense Kommunes børn- og ungelæger. Ledelsen i børnehuset har derfor søndag aften kontaktet og orienteret alle familier og medarbejdere.

Dragen er i forvejen lukket pga. Påskeferien. Forældre til børn fra Dragen, der var tilmeldt sampasning i ferien i et af institutionsområdets andre børnehuse, har ligesom andre familier fra Dragen fået besked om at gå i isolation og blive testet to gange.

Nærmere sekventering af det positive testsvar skal klarlægge, hvilken variant, der er tale om.

 

Opdatering 2.4.21

Styrelsen for Patientsikkerhed har den 2.4.21 kontaktet Odense Kommune og oplyst, at smittetilfældet omtalt ovenfor ikke er en af de invasive varianter (sydafrikansk eller brasiliansk), som man havde særlig opmærksomhed omkring. Der er fortsat tale om en variant, men altså ikke en af de mest bekymrende virusvarianter. Læs mere på Statens Serum Instituts hjemmeside

Børn- og Ungeforvaltningen