Spring til indhold
Nyhed

Bred aftale om sikkerhed for lærepladser i Odense

21-04-2021

En bred samarbejdsaftale er netop indgået med en række aktører om sikkerhed for lærepladser i Odense. Bag aftalen står et samlet Økonomiudvalg, DI FYN, DI Dansk Byggeri FYN, Dansk Erhverv, Fynsk Erhverv, Fagbevægelsens Hovedorganisation FYN, Syddansk Erhvervsskole, KOLD College, Tietgen og Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Den 21. april 2021 er der indgået en bred samarbejdsaftale med en række aktører om sikkerhed for lærepladser i Odense.

Bag aftalen står et samlet Økonomiudvalg, DI FYN, DI Dansk Byggeri FYN, Dansk Erhverv, Fynsk Erhverv, Fagbevægelsens Hovedorganisation FYN, Syddansk Erhvervsskole, KOLD College, Tietgen og Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Samarbejdsaftalen skal dels give virksomhederne i Odense en let adgang til en tilstrækkelig og kvalificeret faglært arbejdskraft, dels give eleverne på erhvervsuddannelserne en høj grad af sikkerhed for, at de kan få en læreplads i en (odenseansk) virksomhed.

Med aftalen skal det tilstræbes, at der oprettes et tilstrækkeligt antal lærepladser i Odense; at flere odenseanske virksomheder stiller en læreplads til rådighed; og at sikkerheden for en læreplads udbredes til flest mulige uddannelser. 
 
Som en del af aftalen forpligter Odense Kommune sig på at fremrykke aftrapningen af dækningsafgiften på erhvervsejendomme, så afgiften reelt afskaffes med virkning fra 1. januar 2022.

Det er tre år tidligere end planlagt og betyder, at erhvervslivet slipper for en samlet afgift på ca. 15 mio. kr. i årene 2022-2024. Dette vil være en del af Økonomiudvalgets budgetforslag til 2022, der behandles efter sommerferien.

 

Læs samarbejdsaftalen i underskrevet tilstand.

Se videoen fra præsentationen af samarbejdsaftalen for sikkerhed om lærepladser

Borgmesterforvaltningen