Spring til indhold
Nyhed

625 millioner til Odenses skoler og lokalområder

28-01-2021

625 millioner er afsat til at give Odenses skoler og lokalområder et markant løft. Nu har et flertal i byrådet tilkendegivet, hvordan pengene skal fordeles blandt byens skoler.

Se fordelingen i forhold til dit lokalområde og din lokale skole her.

Hver skole og hvert lokalområde er unikt – og nogle skoler har et større behov for renovering end andre. Derfor har et flertal i byrådet tilkendegivet, at pengene fordeles efter vedligeholdelsesbehov, indbyggertal, skolernes elevtal, distriktets antal af 6 – 16-årige samt skolernes behov for modernisering.

Læs mere om fordelingen af pengene

 

Få indflydelse på dit lokalområde

Vi vil gerne i dialog med dig og andre engagerede borgere. Vi vil samle jeres bidrag, gode idéer og forslag, så vi kan nå frem til en fælles aftale om, hvordan midlerne skal bruges til gavn for både folkeskolen og lokalområdet. 

I Odense er vi mange lokalområder, og hvert område er unikt. Byrådet vil derfor indgå lokale aftaler med et lokalområde ad gangen. Aftalerne vil blive indgået mellem Odense Byråd og et udvalg af lokale repræsentanter fra hvert lokalområde. I aftalen vil byrådet forpligte sig til at tilføre midler og ressourcer til lokalområdets udvikling.

 

Hvornår starter samtalen i dit lokalområde?

I Odense har vi mange lokalområder og det er ikke muligt at nå ud til alle lokalområder på én gang.

Se hvornår vi starter samtalen i dit lokalområde.

 

Velfærdens Fundament

De 625 millioner kroner er en del af Velfærdens Fundament, hvor byrådet har besluttet at investere 1,8 milliarder kroner i velfærdens fysiske rammer frem mod 2030. Beslutningen hviler på en aftale indgået af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten.

Byrådet skal formelt behandle fordelingen af pengene d. 3. marts.2021.

Borgmesterforvaltningen