Spring til indhold
Nyhed

Velfærdsplan består trods aflyst fjernvarmesalg

13-11-2020

Det planlagte salg af Fjernvarme Fyn annulleres på grund af usikkerhed om det juridiske grundlag. Milliardplan om at renovere og modernisere daginstitutioner, skoler, plejehjem og fritidsfaciliteter fastholdes.

Odense Kommune sælger ikke Fjernvarme Fyn til Energi Fyn. Det ligger nu fast, efter at Energistyrelsen i et svar ikke ønsker at udtale sig om, hvordan en bestemmelse i varmeforsyningsloven skal forstås.

Svaret fra Energistyrelsen efterlader usikkerhed om, hvorvidt Fjernvarme Fyn kan sælges til det forbrugerejede selskab Energi Fyn uden at tilbyde fjernvarmenettet til varmeforbrugerne.
 
På baggrund af svaret, som indløb til Odense Kommune den 9. november, har forligspartierne bestående af Socialdemokratiet, SF og Det Radikale Venstre besluttet, at salget af Fjernvarme Fyn skrinlægges fuldstændig. Det fortalte borgmester Peter Rahbæk Juel (A), beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (F) og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (B) på et pressemøde den 10. november.

1,2 milliarder til velfærd er på plads

Det annullerede salg ændrer dog ikke på aftalen 'Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd' (Velfærdens fundament). Aftalen afsætter knap 1,8 milliarder kroner til at renovere, modernisere og nybygge vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, plejehjem, plejeboliger, botilbud og fritidsfaciliteter frem mod 2030.
 
Forligspartierne A, B og F vedtog i september en finansiering af planen med 1,248 milliarder kroner. Salget af Fjernvarme Fyn skulle have bidraget med yderligere 524 millioner kroner. Disse penge skal nu findes på anden vis, og forligspartierne er enige om, at pengene skal findes fra 2023/2024, hvor behovet indtræffer.

Renoveringer og moderniseringer går dog allerede i gang næste år med de 1,248 milliarder kroner, som allerede er fundet.
 
Forligspartierne inviterer byrådets resterende partier til at træde tilbage i aftalen om Velfærdens fundament. 

Opdateret: 16/11 2020: Enhedslisten har den 13/11 tiltrådt aftalen.
 

Læs mere:

Svar fra Energistyrelsen til Odense Kommune
Tillægsaftale til 'Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd'

Kontaktinformation

Borgmesterforvaltningens pressetelefon: 65 51 10 10

Borgmesterforvaltningen