Spring til indhold
Nyhed

SSP Odense mere synlige i Odense under håndteringen af Covid-19 (opdateret kl. 13.33)

17-03-2020

Langt de fleste af Odenses børn og unge skal ikke i skole i de næste 14 dage – og ungdomscentre, andre fritidstilbud og foreninger er formentlig lukkede. Børn og unge har helt naturligt brug for at mødes og snakke sammen for at forstå deres nye virkelighed. Men på grund af risiko for smittespredning, er det ikke den bedste idé at mødes i større grupperinger, fester mv. Derfor vil SSP Odense være mere på gaderne de næsten 14 dage, og de er klar til at guide og tale med de unge om formålet med Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

SSP Odense vil være opmærksomme på tværs af byen, og oplever de større forsamlinger, fester mv. vil de kontakte forældre og opfordre til at få opløst forsamlingen. Samtidig vil SSP Odense fortsat samarbejde med børnene og de unge og snakke om anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen for at undgå smittespredning. 

 

SSP Odense klar til at hjælpe forældrene

Forældre og andre voksne skal hjælpe børnene og de unge med at undgå større forsamlinger, fester og i øvrigt overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Erfaringer viser, at børn og unge har brug for at tale og stille spørgsmål for at skabe forståelse, når der sker noget nyt, stort og anderledes, og SSP er klar til at understøtte forældre med at skabe en forståelse for situationen blandt børnene og de unge. 

 

Ring til og Chat med SSP Odense

SSP Odense står til rådighed for råd og sparring alle hverdage fra kl. 8.00 til 16.00 på tlf. 65 51 50 99. 

Det er også muligt for børnene, de unge og forældrene at chatte med SSP Odense hver onsdag og torsdag kl. 19.00 til 21.30, hvis man har spørgsmål eller har brug for at fortælle, at man frustreret eller nervøs over situationen. 

I finder SSP-chatten her.

Læs mere om SSP Odenses håndtering af Covid-19 her.

Læs mere om SSP Odense her. 
 

Børn- og Ungeforvaltningen