Spring til indhold
Nyhed

Smittetilfælde konstateret i to kommunale institutioner i Odense

07-08-2020

I begyndelsen af ugen er der konstateret smitte med COVID-19 hos hhv. et barn og en medarbejder på to forskellige institutioner i Odense Kommune. Begge steder er smittekæderne afbrudt ved at sende medarbejdere hjem, teste personale og børn samt hurtig isolation af de pågældende samt deres nærmeste.

Mandag og tirsdag i denne uge blev der konstateret smitte hos et barn og en voksen med COVID-19 på to forskellige institutioner i Odense Kommune.

Der er hurtigt taget hånd om tilfældene Begge steder blev både personale og børn, der har været i nær kontakt med de smittede, testet, ligesom personale og pårørende er blevet informeret. Alle tests er foretaget som hastebehandlinger, så resultaterne kom indenfor 24 timer efter de er foretaget. Alle øvrige medarbejdere og børn er testet negative ved første test.

Alle Odense Kommunes institutioner og kontorer følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for god håndhygiejne, afstand og rengøring samt de generelle fem råd om at forebygge smitte.

Smittetrykket i Odense Kommune er trods en mindre stigning hen over sommeren er fortsat lavt, men det er vigtigt, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer stadig overholdes:

  • Vask hænder
  • Begræns fysisk kontakt
  • Udvis god hosteetikette
  • Bliv hjemme ved sygdom
  • Hold afstand

 

Seneste nyt om Covid-19 i Danmark kan findes på www.coronasmitte.dk

 

Borgmesterforvaltningen