Spring til indhold
Nyhed

Skoler og dagtilbud undersøger behov for nødberedskab (opdateret kl. 19.16)

12-03-2020

Forældre til børn i folkeskoler og dagtilbud skal via Mit Barn og Aula melde ind med behov for nødpasning

Forældre til børn i Odenses folkeskoler og dagtilbud har torsdag fået besked via Mit Barn og Aula om at melde ind med behov for nødpasning fra på mandag den 16. marts 2020. Når skoler og dagtilbud har et samlet overblik, får forældrene inden weekenden besked med, hvor de kan få deres børn passet. Nødpasning er til forældre, der varetager kritiske funktioner i den offentlige- eller private sektor, eller som på trods af myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme ikke har andre muligheder.
 
På baggrund af Statsministerens og de nationale myndigheders beslutning onsdag aften, vil skole- og dagtilbudsområdet, i første omgang, lukke ned fra mandag den 16. marts og 14 dage frem.

Kommunerne skal i den forbindelse etablere nødpasning for dagtilbud til og med 3. klasse. Det vil sige, at Odense Kommune tilbyder pasning af de børn, hvis forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige- eller private sektor, eller som på trods af myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme ikke har andre muligheder.

Odenses mange skoler, børnehuse og dagplejere fortæller, at mange forældre allerede i dag har haft mulighed for at følge Statsministerens opfordring til at holde deres børn hjemme. Det viser, at mange har forstået den alvorlige situation, og hver især tager ansvar for det. Men der er naturligvis også forældre, der er i ekstraordinære situationer, hvor det ikke er muligt at holde deres børn hjemme.

Når forældrene i Odense har meldt behov for nødpasning ind, kommer der information ud om nødpasning inden weekenden.

Skoler

Alle folkeskolerne i Odense Kommune skriver ud i Aula, at forældre skal melde ind til skolen om evt. behov for nødpasning inden fredag den 13. marts 2020 kl. 8.00. Der kommer information ud om nødpasning fredag eftermiddag, når skolerne har overblik over pasningsbehovet. 

Dagplejen

For de kommunale dagplejere i Odense Kommune betyder de nye retningslinjer, at der fra på mandag d. 16. marts som udgangspunkt etableres nødpasning hos en eller flere dagplejere i den kendte legestuegruppe. 

Forældre bedes meddele til Dagplejeadministrationen inden kl. 10.00 fredag den 13. marts 2020, om de forventer, at deres barn får brug for nødpasning de kommende 14 dage. Nogle kan være ansat i kritiske funktioner, hvor man akut kan blive kaldt på arbejde, og så håndterer Dagplejen naturligvis det, selvom barnet eventuelt ikke er meldt til pasning den dag.

Dagplejelederen vil i løbet af fredag få overblikket over, hvor mange børn, der har brug for nødpasning. Dagplejeadministrationen forventer, at der i løbet af fredag eftermiddag kan meldes ud om, hvilke dagplejere børnene skal i pasning hos. 

Børnehusene

For de kommunale børnehuse i Odense Kommune betyder det, at der fra på mandag den 16. marts etableres fællespasning i et eller flere børnehuse i deres institutionsområde. 

Inden kl. 10.00 fredag den 13. marts 2020 bedes forældre til børn i et børnehus meddele til deres daglige pædagogiske leder om de forventer, at deres barn får brug for nødpasning de kommende 14 dage. Nogle kan være ansat i kritiske funktioner, hvor man akut kan blive kaldt på arbejde, og så håndterer Dagtilbudsafdelingen naturligvis det, selvom barnet eventuelt ikke er meldt til pasning den dag.

Institutionslederen vil i løbet af fredag få overblikket over, hvor mange børn, der har brug for nødpasning. Dagtilbudsafdelingen forventer, at der i løbet af fredag eftermiddag kan meldes ud, hvor i institutionsområdet, der etableres nødpasning. 

Kontakt din lokale skole, børnehus eller dagpleje, hvis du har spørgsmål.

 

Vil du vide mere

Vi opfordrer fortsat til, at du holder sig opdateret hos myndighederne og i pressen om situationens udvikling.

Hjemmesiden www.coronasmitte.dk samler viden fra alle myndigheder og opdateres løbende.

www.odense.dk/corona opdateres også løbende.

 

Gode råd til at tale med dit barn om Covid-19

Det er en meget speciel situation, vi alle står midt i, som skal håndteres bedst muligt sammen. Og midt i det hele, så har vi en hel masse børn, som godt kan blive nervøse ved situationen.

Sundhedsstyrelsen har lavet et par små film, som giver gode råd til, hvordan vi taler med vores børn omkring den aktuelle situation - se dem her.

Børn- og Ungeforvaltningen