Spring til indhold
Nyhed

Fælles fynsk informationsmøde om Energistyrelsens Bredbåndpulje 2020

22-06-2020

Informationsmøde om Bredbåndspuljen 2020 afholdes på torsdag den 25. juni kl. 16:30 – 18:30 i Auditoriet i Forskerparken 10, Odense M.

Til informationsmødet kan man få information om dette års Bredbåndspulje, krav og gode råd om, hvordan man skruer et godt bredbåndsprojekt sammen. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til Energistyrelsens konsulenter.

Målet med mødet er at klæde borgergrupper godt på til at ansøge om midler til bedre bredbåndsdækning. 

Der er et begrænset antal pladser til de enkelte møder. Derfor er det vigtigt, at man tilmelder sig.

Tilmelding

Send en mail til tele@ens.dk med oplysning om, hvem du/I er, og at du gerne vil deltage i mødet i Odense. Mødet vil selvfølgeligt blive afviklet i overensstemmelse med retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.

Gå sammen om et projekt

Er man i jeres lokalområde trætte af dårlige bredbåndsforbindelser, som giver langsomme arbejdsprocesser, tung informationssøgning og ofte falder ud? Så kan det være en god idé at gå sammen om et bredbåndsprojekt, som kan give hurtigere og stabil forbindelse som passer til det moderne liv anno 2020.  Til det kan man søge tilskud fra Bredbåndspuljen.

Frist

Første skridt til en god ansøgning er at deltage i informationsmødet om Bredbåndspuljen 2020. Der er ansøgningsfrist for puljen er den 26. oktober 2020 og for at være tilskudsberettiget må en adresse højst have adgang til bredbånd med en hastighed på 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload.

Formål

Bredbåndspuljen har til formål at støtte udrulningen af bredbånd i lokalområder med dårlig dækning. Der kan gives tilskud til hurtigt bredbånd på adresser, som er registrerede som boliger, virksomheder eller sommerhuse. Adresser, som er beliggende i byzone, er ikke tilskudsberettigede.

For at opnå mulighed for tilskud fra puljen skal man slå sig sammen lokalt for at forberede et bredbåndsprojekt. Projektet skal indgå partnerskab med en bredbåndsudbyder og kan derefter søge om tilskud. Der er 100 mio. kr. i puljen i 2020.


 Odense Kommune støtter

Odense Kommune støtter Bredbåndspuljen med op mod 200.000 kroner. En adresse kan højest modtage 1.000 kroner i støtte fra kommunen. En forudsætning for støtten er dog, at Energistyrelsens Bredbåndspulje også vælger at give støtte til ansøgeren. 


Læs mere om bredbåndspuljen og ansøgningsprocessen på Energistyrelsens hjemmeside,
.

 

 

Borgmesterforvaltningen