Spring til indhold
Nyhed

Covid-19: Smittetallet er steget i Odense, men skoler og dagtilbud har åbent som de plejer

08-09-2020

Smittetallet er steget i Odense, men skoler og dagtilbud har åbent som de plejer. Der er fortsat stort fokus på Sundhedsstyrelsens anbefalinger for god hygiejne og afstand, så man trygt kan sende sit barn afsted i skole, børnehave, vuggestue og dagpleje.

Dagtilbud og skoler følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Medarbejderne i Odenses dagpleje, vuggestuer, børnehaver og skoler hjælper fortsat børnene til at huske de gode coronavaner med hyppig håndvask, afstand, host/nys i ærmet og udeleg – og så sendes børn og medarbejdere fortsat hjem ved symptomer på coronavirus.

Regeringen indførte mandag den 7. september 2020 en række regler og anbefalinger til 18 kommuner, der lige nu er særligt ramt af coronavirus. Det gælder også i Odense Kommune indtil 22. september, og betyder bl.a. at forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50 personer, at man skal undgå fysiske sociale arrangementer på skoler (fx kan forældremøder være digitale) og at flest mulige aktiviteter skal foregå udenfor. Læs om de nye tiltag mod Coronavirussen her.

Hvornår må børn komme afsted?

Børn må komme afsted i dagtilbud og skole, når de er raske. Hvis børn ikke er helt friske, skal de blive hjemme, da det kan være symptomer på coronavirus. Andre symptomer er feber, tør hoste, træthed, muskelsmerter, ondt i halsen, kvalme og tab af smags- og lugtesans. Stoppet næse eller løbenæse uden andre symptomer er ikke typisk symptom på coronavirus, og børn må derfor gerne komme i skole og dagtilbud.

Man skal være opmærksom på:

  • Hvis et barn har været i nær kontakt med en corona-smittet på skolen, i børnehuset eller i dagplejen, vil man blive kontaktet og skal derefter isolere barnet. 
  • Har man fået testet sit barn for coronavirus, må barnet komme afsted igen, hvis testen er negativ. Er testen positiv, og har barnet symptomer, skal barnet blive hjemme, indtil det har været helt symptomfri i 48 timer. Læs ’til dig, der er testet positiv’.
  • Hvis et barn er testet positiv, men ikke oplever symptomer, skal man holde det hjemme i isolation i 7 dage fra den dag, barnet er testet. Opstår der symptomer undervejs, skal de have været helt væk i minimum 48 timer, før barnet må komme afsted igen. 

Ved tvivl, så kan man spørge i skolen, børnehuset eller dagplejen, eller læs Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Hvad kan man selv gøre?

Det er en stor hjælp, hvis alle husker de gode coronavaner med hyppig håndvask, host/nys i ærmet, afstand og sørger for, at man kun tager ud af huset, hvis man er rask. En god opmærksomhed på rengøringen og god afstand i det offentlige rum er også med til at bekæmpe smittespredningen.

Der er flest smittede blandt unge i Odense - læs i den forbindelse Sundhedsstyrelsens gode råd til unge her. 

Børn- og Ungeforvaltningen