Spring til indhold
Nyhed

COVID-19: Nye restriktioner indført i Odense Kommune

07-12-2020

Fra onsdag d.9. december 2020 til 3. januar 2021 er der indført særlige restriktioner i Odense Kommune. Disse restriktioner er en tilføjelse til de allerede gældende landsdækkende restriktioner.

I dele af Danmark er smittesituationen særligt bekymrende. Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har anbefalet
at indføre en række yderligere tiltag i udvalgte dele af Danmark, derunder Odense Kommune. 

Alle restriktioner kan ses på coronasmitte.dk eller direkte i pjecen "Nye og forlængede COVID-19-tiltag".

Samtlige nationale tiltag og yderligere tiltag i udvalgte dele af landet forlænges indtil 28. februar 2021.

 

Borgernes bevægelse uden for de berørte kommuner

Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at man som borger tager særlige forholdsregler, hvis man har bopæl i en af de berørte kommuner - derunder Odense Kommune - og vælger at bevæge sig uden for de 38 kommuner, hvor der pr. 9. december 2020 indføres særlige tiltag og restriktioner.

Det betyder, at man, hvis man bor i en af de 38 kommuner og bevæger sig uden for disse kommuner, bør holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl. I dette tilfælde Odense. 
Man kan f.eks. tage i sommerhus i en anden landsdel eller lave udendørsaktiviteter i en anden kommune, som f.eks. at gå tur
i skoven, lufte hunden, løbe en tur eller spille bold.

Borgere, der bor i en af de 38 kommuner, vil fortsat kunne tage på arbejde uden for de berørte kommuner, hvis ikke de arbejder hjemme.

Omvendt bør man ikke gøre ting, man ikke bør/kan gøre i ens egen bopælskommune. Det betyder f.eks., at man ikke bør deltage i indendørs kultur- og fritidstilbud, som f.eks. at gå i biografen, teateret, fitnesscenteret eller svømmehallen i en anden kommune en ens egen, hvis man bor i en af de 38 berørte kommuner.

På samme måde bør man f.eks. ikke tage på café, restaurant eller værtshus og/eller tage flere fra familien sammen på julehandel i en anden kommune end
ens egen, hvis man bor i en af de 38 berørte kommuner.

(kilde: pjecen "Nye og forlængede COVID-19-tiltag".

Borgmesterforvaltningen