Spring til indhold
Nyhed

COVID-19: Hvornår bør du lade dig teste

15-12-2020

Sundhedsstyrelsen har opdateret beskrivelsen af, hvornår det er særligt vigtigt at blive testet for ny coronavirus, og i hvilke situationer man kan overveje en hurtigtest.

Du bør blandt andet blive testet, hvis du udvikler symptomer på COVID-19, er nær kontakt eller skal testes for at forebygge et udbrud. Her er det vigtigt, at du booker en test gennem det etablerede system, så du får foretaget den såkaldte PCR-test.

Det gør du via coronaprover.dk ELLER hvis du har slemme symptomer; din egen læge. 

Hvis man gerne vil testes forud for en begivenhed eller du skal besøge en person, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, kan man godt anvende en hurtigtest, også kaldet en ANTIGEN-test. Det gode ved en hurtigtest er, at man kan få svaret hurtigt og derfor kan man blive testet lige før, begivenheden finder sted.

Man skal dog være opmærksom på, at hurtigtest ikke er lige så præcise som en PCR-test, og man kan godt være smittet, selvom hurtigtesten viser noget andet. 
Derfor bør man ikke anvende en hurtigtest forud for et besøg hos en person i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, fx et ældre familiemedlem, HVIS man vil være HELT sikker på, at man ikke er smittet. 

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 

 

Borgmesterforvaltningen