Spring til indhold
Nyhed

Velfærdsudfordringer i Odense frem mod 2030

11-06-2019

I marts 2019 nedsatte Odense Byråd Task Force Velfærd. Prognoser viste, at Odense så ind i en fremtid med mange flere børn og ældre og dermed massive udfordringer med at kunne tilbyde den rette hjælp til både børn og ældre.

Task Force Velfærd har siden analyseret og kortlagt de største udfordringer for velfærden i Odense de kommende 10 år. 
 
Nu præsenteres udfordringerne, og de næste par uger arbejder Task Force Velfærd på at afslutte sine anbefalinger til, hvordan Odense griber velfærdsudfordringerne an. Anbefalingerne præsenteres den 25. juni. 
 
Udfordringer og anbefalinger vil blive præsenteret for et borgerråd i Odense over tre møder og senere indarbejdet i budgettet for 2020.
 
 

Velfærd under pres

De næste 10 års velfærd i Odense kommer under et voldsomt pres med mange flere børn og ældre. 
Der bliver behov for ca. 1100 flere ansatte i Odenses dagplejer, vuggestuer, børnehaver og ældrepleje. 
Det bliver nødvendigt at investere 500-600 mio. kroner direkte i velfærden i Odense. 
 
- Den danske velfærdsmodel er ude af trit med de problemer, vi oplever i dag og vil opleve fremadrettet. Der er ingen lette snuptagsløsninger, så politikerne skal turde at tage debatten og foretage reelle prioriteringer – sådan indleder task forcen den publikation om udfordringerne, der netop er udkommet. 
 
Velfærden er udfordret i hele Danmark, og for Task Force Velfærd står det klart, at Odense ikke alene kan løse den markante stigning i børn og ældre. Odense kan dog gøre meget ved egen kraft, og Task Force Velfærd har udvalgt de seks udfordringer, som er vigtigst at tage fat på i Odense de næste 10 år.
 
Læs mere i ”Velfærdsudfordringer i Odense frem mod 2030” 

Borgmesterforvaltningen