Spring til indhold
Nyhed

Tilmelding til Royal Run Odense åbner i dag

02-11-2017

Landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag: Tilmelding til Royal Run Odense åbner i dag

H.K.H. Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run” i landets fem største byer. Løbefesten er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund og arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision. Tilmelding åbner i dag, onsdag den 1. november på www.royalrun.dk. Alle er velkomne.

I anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag omdannes Odense til én stor løbe-fest mandag 21. maj 2018. Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe samme rute som ham i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Royal Run Odense får start og mål i Kongens Have, og der vil være fødselsdagsfest i den fynske hovedstad hele dagen (2. pinsedag). 

Tilmeldingen åbner onsdag den 1. november 2017 på royalrun.dk, hvor det vil være muligt at vælge mellem 10 km eller One mile (1,609 km). 

Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel, ser frem til den kongelige fødselsdagsfest i byen:

”Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at deltage i den her særlige fejring af Kronprinsens runde fødselsdag, og være med til at skabe en folkefest i Kongens Have og rundt på ruten, og samtidig sætte fokus på, hvor vigtigt det er dyrke motion i hverdagen”, fortæller borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel. 

Event- & Udviklingschef i Odense Atletik/OGF, Andreas Jeppesen, har ligeledes store forventninger til Royal Run:

”Vi er meget beærede over, at vores forening er med til at stable denne unikke løbeevent på benene. Vi glæder os helt vildt til at samle hele Fyn, og vi ser frem til at byde velkommen til en fantastisk løbe-fødselsdagsfest, hvor der er plads til alle!” lyder det fra Andreas Jeppesen.

 

Kronprinsen aktiverer danskerne med Royal Run

Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber One mile. Her-efter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One mile, inden han slutter sin løbefest af i København/Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Kronprinsen er en aktiv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrej-ningspunkt for dagen. Samtidig har han et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe.  

I DIF og DGI’s partnerskab med Nordea-fonden og TrygFonden er ambitionen at få verdens mest aktive befolkning igennem visionen Bevæg dig for livet, og med den løbefest der er i vente, bliver der sat ekstra skub i bevægelsen.

Læs mere om eventen på royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark. 

 

Arrangørerne bag Royal Run

 Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision i samarbejde med Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Arrangørerne opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig så tidligt som muligt, idet der er et begrænset antal pladser i hver by. De lokale arrangører har define-ret, hvor mange løbsdeltagere deres by kan rumme.

 

FAKTA OM ROYAL RUN:

  • Dato: Mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag)
  • Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
  • Tilmelding: På royalrun.dk fra onsdag 1. november 2017
  • Deltagergebyr: One mile: 75 kr. – 10 km: 250 kr.
  • Lokale arrangører for Royal Run Odense: Odense Atletik / OGF, Odense Kommune og Sport Event Fyn
  • Information: www.royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark, Instagram/royalrundanmark.
  • Regional pressekontakt: Henriette Leth Nielsen, kommunikationschef i Dansk Atletik Forbund: 20 15 22 20