Spring til indhold
Nyhed

Nyt hus til børn og unge i Bolbro åbner 29. januar

27-01-2015

Der sker noget på Højstruptorvet i Bolbro. En ny type aktivitetshus for børn og unge står klar til at blive indtaget. Huset er resultatet af et unikt samarbejde mellem TrygFonden, Ungdommens Røde kors, Odense Kommune og Fyns almennyttige Boligselskab (FaB).

Et hus på unges præmisser
De børn og unge, som skal bruge huset, står selv for indretningen, definerer de fremtidige aktiviteter og tegner grundlaget for husets fremtid. Faste tilbud bliver lektiehjælp, klubaktiviteter, udflugter og værksted i kælderen. Aktivitetshuset udvider senere på året med åbningsdage for både de mindste børn og for unge fra 16-20 år. Foreninger, der beskæftiger sig med børn og unge, vil få mulighed for at benytte lokalerne gratis.
 
- Vi håber, at vi bliver et samlingspunkt for børn, unge og familier i Bolbro – også for dem, der ikke benytter de eksisterende idræts- og klubtilbud. Alle er frivillige i vores aktivitetshus, og der er plads til alle. Som noget nyt kan børnene også selv være frivillige. Dvs. de hjælper med at indrette, købe ind og lave udflugter og arrangementer for de andre børn. Vi håber også, at der er rigtig mange unge og voksne fra Bolbro, der vælger at være frivillige i vores hus, fortæller Patrick Nielsen, som er frivillig aktivitetsleder i Ungdommens Røde Kors.

I TrygFonden glæder man sig over, at det første i rækken af flere planlagte aktivitetshuse i samarbejdet med Ungdommens Røde Kors nu står klar.

- Aktivitetshuset skal være med til at sikre, at børn og unge får styrket deres personlige, faglige og sociale kompetencer. Vi håber samtidig at kunne inddrage og aktivere hele lokalsamfundet omkring aktivitetshuset, så vi får skabt et rum, hvor mennesker mødes på tværs af forskelligheder, lærer af hinanden og engagerer sig i hinanden, siger Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden.

Det første af sin slags
Også i Odense Kommune glæder man sig over huset, som er et godt supplement til de kommunale tilbud.

- Aktivitetshuset for børn og unge i Bolbro er det første i landet og helt i tråd med det, vi gerne vil meget mere af i Odense; udvikle unge medborgere, som er medbestemmende, og skabe rum til, at frivillige kræfter og virksomheder kan engagere sig. Sammen kan de udvikle en anden type tilbud end de kommunale til glæde for børn og unge i Bolbro. Et sted, hvor børn og unge i udsatte positioner har mulighed for at indgå i et positivt fællesskab og realisere deres fulde potentiale”, lyder det fra Odenses børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (B).

Åbningsfest den 29. januar
Torsdag den 29. januar kl. 15-18 er der officiel åbningsfest med forskellige festlige aktiviteter på torvet ved rundkørslen på Højstrupvej, fx musik, bål, æbleskiver, hotdogs shawarma konkurrencer for børn og unge og sjov med lys og lyd. Spillere fra OB kigger forbi og skriver autografer, og inde i huset laver de unge kulturformidlere fra Brandts Collective kunst på væggene sammen med billedkunsthold fra Provstegaardskolen. Og så kigger politikere fra Odense forbi og snakker politik og frivillighed.

Man kan også møde de frivillige fra både Aktivitetshuset og fra Ungdommens Røde Kors’ mange andre aktiviteter i Odense og Velfærdseksperimentariet Bolbro.

Pressen er velkommen til at deltage i åbningsarrangementet.

For mere information, aftaler om rundvisning og interviews, kontakt:
Konsulent i Ungdommens Røde Kors Brian Lindskov Larsen på 28 95 66 00 eller brian@urk.dk