Spring til indhold
Nyhed

Giv et tip - og hold Odense pæn

01-06-2015

Odense Kommune har netop lanceret en ny app, der hedder Giv et tip. Med den nye app på telefonen kan Odenses borgere hjælpe med at holde Odense pæn ved at sende tip om fx overfyldte skraldespande, glasskår på cykelstien og ødelagte bænke.

En helt ny app skal hjælpe borgerne i Odense til at sende tip til kommunen om problemer i bybilledet. Det kan være en overfyldt skraldespand, noget buskads der skygger for oversigtsforhold eller ødelagt byudstyr.

Den nye app er smart på den måde, at borgere kan sende Odense Kommune et tip, når de støder på et problem lige dér, hvor de er. App’en kan meget præcist sende den nøjagtige placering, et billede og borgerens beskrivelse tilbage til de rette fagfolk, som så kan håndtere opgaven.

App’en er også en stor håndsrækning i dagligdagen for de folk, der arbejder med at vedligeholde byen. Når borgeren indsender et tip, ryger den direkte til den ansvarlige for området. I nogle tilfælde kan opgaven løses med det samme, og andre gange kan opgaver af forskellig karakter puljes og laves på en gang fx på en vej eller et grønt område.

Herudover kan app’en også håndtere emner, der ikke umiddelbart er kommunale ansvarsområder. Kommer der emner, som Odense Kommune ikke kan løse, så sender vi den i nogle tilfælde videre, eller giver borgeren en anvisning om, hvor de skal henvende sig videre.
 
Borgeren, der sender tippet, kan efterfølgende følge status på sine tip i app’en. Det er også muligt at se alle tip, der er indgivet på et kort på www.odense.dk/givettip. Har man ikke en telefon, som kan downloade en app, kan man også sende tip via www.odense.dk/givettip.

Download app og find vejledning
App’en er gratis og kan downloades i App Store og Google Play. Man søger bare på Giv et tip – Odense og installerer – så er man klar til at hjælpe med at holde Odense ren.

www.odense.dk/givettip kan man finde vejledninger til Giv et tip på både mobil og web.