Spring til indhold
Nyhed

Byens Bro åbner den 29. maj

27-05-2015Byens Bro åbner fredag den 29. maj
Fredag den 29. maj åbner Byens Bro endelig og sætter stik i mellem by og havn for fodgængere og cyklister. En festlig fredag danner rammen om indvielsen, og alle er velkomne til at deltage.

Vi starter festen kl. 15.00 på sydpladsen foran Byens Bro på Østre Stationsvej. Der vil være underholdning frem til ca. 15.30, hvor by- og kulturrådmand Jane Jegind officielt indvier Byens Bro sammen med Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Program for åbningen
Tidspunkterne er vejledende. Der kan forekomme ændringer i programmet.

Festen starter på sydpladsen, som er foran Byens Bro på Østre Stationsvej.

Kl. 15.00: musik ved jazz-band fra Odense Katedralskole, ballet ved Det Kgl. Teaters Balletskole Odense og underholdning ved poetry slammer Anne Katrine Rask og Strawberry Blonde
Kl. 15.30: tale ved by- og kulturrådmand Jane Jegind
Kl. 15.40: Jane Jegind og Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, går og cykler for i et festligt optog
Kl. 16.00: Broen er åben for alle
Kl. 16.10: Det festlige optog fortsætter til Havnepladsen, hvor Jane Jegind kl. 17.00 åbner Odense Havnekulturfestival

Fra kl. 15.00 rykker HF&VUC Fyn uden for på Lerchesgade med boder og underholdning.

Tag Byens Bro i brug
Broen bliver taget i brug den 29. maj, før den formelt set er færdig. Derfor vil man opleve, at der foregår arbejde på og omkring broen. Byens Bro står helt færdig i september 2015. Men cyklister og fodgængere kan sagtens bruge broen imens.

Når Byens Bro står helt færdig i 2015, vil Odense ikke blot have en flot og tryg smutvej mellem by og havn. Odense får også et centralt vartegn med stibroen. Byens Bro bliver bygget med æstetikken for øje, så den ikke blot bliver en funktionel løsning, men også en smuk oplevelse både tæt på og på afstand.