Spring til indhold
Nyhed

Fokuseret strategi for Udvikling Fyn skal styrke Odenses erhvervsliv

12-06-2014
Odense Byråd har 11. juni godkendt Udvikling Fyns nye strategi. Det betyder, at Udvikling Fyn fremover skal fokusere på den overordnede fynske erhvervsudvikling, og at en række lokale indsatser overgår til Odense Kommune. Samlet set bliver det til fordel for de odenseanske virksomheder.

- Det glæder mig meget, at byrådet har godkendt strategien for Udvikling Fyn 2.0. Det er den helt rigtige vej at gå for Fyn og ikke mindst for Odense. Selv om vi er en stor kommune, så er vi ikke os selv nok. Vi har brug for de andre fynske kommuner, ligesom de har brug for os. En virksomhed er ikke bundet af en kommunegrænse, og derfor er det vigtigt med et opland, der hænger sammen, siger Anker Boye efter dagens byrådsmøde.

Den nye strategi lægger op til et betydeligt mere fokuseret Udvikling Fyn end tidligere. Fremover skal Udvikling Fyn arbejde med forretningsudvikling inden for seks forretningsområder: Food/Foodtech; Maritim; Oplevelsesøkonomi; Bygge/Anlæg; Cleantech og IT/Robot/Automation. Disse områder er valgt på baggrund af et stort analysearbejde, som peger på, at de rummer nogle meget stærke katalysatorer for vækst.

Samtidig medfører strategien, at det pr. 1. september er Odense Kommune, der skal stå for den lokale værdiskabelse inden for turisme og erhverv. Det betyder bl.a., at den lokale erhvervs- og turismeservice, iværksættervejledningen på og driften af innovationshuset Stjerneskibet atter er Odense Kommunes ansvar. De medarbejdere i Udvikling Fyn, der varetager disse opgaver, overgår til Odense Kommune pr. 1. september.

- Udvikling Fyn har tidligere spredt sig over for mange forskellige indsatser, og det har givet for lidt værdi for vores ressourcer. Derfor lægger vi en række opgaver tilbage i kommunerne, så Udvikling Fyn udelukkende skal tage sig af det, der skaber udvikling og vækst på den lange bane. Alle ejerkommuner er enige om, at det er den vej, vi skal gå, men det bedste er, at tilkendegivelserne fra erhvervslivet er positive og stærke, siger borgmesteren.

1 + 1 = 3
En af de tilkendegivelser kommer fra Carsten Aa, direktør for Odense Havn/Lindø Industripark. Han mener, at det er afgørende, at Fyn står sammen, hvis målet er vækst.

- Inden for den maritime industri og offshore er der over 24.000 job på vej til Danmark indenfor få år. På Fyn kan vi kun sikre os vores berettigede andel af disse job, hvis vi går sammen, siger Carsten Aa, og fortsætter:

- Det nye Udvikling Fyn kan, i mine øjne, arbejde klogere og mere koncentreret om at bringe de rette virksomheder sammen i de rette klynger. Det vil have den effekt, at virksomhederne kan samarbejde på tværs og udveksle erfaringer og kunder. På den måde vil to virksomheder kunne gå sammen om at byde ind på en opgave, som de ikke ville have mulighed for at løfte hver især. Vi får altså en konstruktion, hvor 1 og 1 giver 3.

Processen
Faaborg-Midtfyn Kommune behandlede Udvikling Fyn 2.0 i kommunalbestyrelsen 10. juni. Tirsdag 24. juni behandler Svendborg og Nyborg Kommuner strategioplægget, og onsdag 25. juni er det Assens som den sidste af de fem ejerkommuner.

Fredag 27. juni afholdes der en ekstraordinær generalforsamling i Udvikling Fyn, hvor ejerkredsen endeligt vedtager strategien for det nye Udvikling Fyn. På generalforsamlingen vil der samtidig blive valgt en ny bestyrelse for Udvikling Fyn.

Læs mere om Udvikling Fyn 2.0