Spring til indhold
Nyhed

TV-læge i spidsen for Syddanmark til stort indsamlingsshow

07-01-2013

Når Danmarks Indsamling 2013 kulminerer med et stort show på DR1 fredag den 8. februar, vil den kendte tv-læge Peter Qvortrup Geisling blive frontfigur for Fyn og Syddanmark.

Som noget helt nyt bliver Danmarks Indsamling afholdt som en konkurrence mellem de fire landsdele Syddanmark, Midtjylland, Nordjylland og Sjælland, som skal kæmpe om at samle flest penge ind.

Om aftenen den 8. februar vil DR1 sende fra de fire regionale knudepunkter heriblandt Stadium Arena Fyn i Odense og binde showet sammen fra en skole i Rwanda, hvor Louise Wolff og Nikolaj Koppel er værter for hele det store tv-liveshow.

Med Peter Qvortrup Geisling i front er region Syddanmark sikret en troværdig og seriøs frontfigur, men udover ham vil landsdelen også få glæde af en anden kendt person, hvis navn først bliver offentliggjort senere.

Den syddanske indsamling er allerede i fuld gang i hele regionen med forskellige initiativer, hvis resultater bliver talt op under showet i Odense 8. februar.

Bag showet og indsamlingskampagnen står Odense Sport & Event og Udvikling Fyn, som er i fuld gang med at planlægge en både seriøs og underholdende aften.

”Men selvom formålet er alvorligt, må det godt være sjovt at samle ind. Og jeg håber da, at fynboer, syd- og sønderjyder smøger ærmerne op og melder klar til kamp,” siger Odenses borgmester, Anker Boye.

Direktøren for Odense Sport & Event, Thomas Christensen, fortæller, at Odense Sport & Event vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at fylde Stadium Arena Fyn til Danmarks Indsamling.

”Sammenhold gør stærk, og i den syddanske region er samarbejde helt afgørende for, at vi kan hævde os på landsplan. Danmarks Indsamling er den perfekte lejlighed til at vise, hvor langt vi allerede er kommet – og at vi kan matche og overgå de andre, hvis vi vil. Vi tror på, at regionen kan gøre en markant forskel for indsamlingen, og det glæder vi os til,” siger Thomas Christensen.