Spring til indhold
Nyhed

Informationsmøder for pensionister

13-12-2013

Snart pensionist?

- og fuld af ideer og ønsker til et aktivt seniorliv?

Så er du velkommen på et af de informationsmøder, som Odense Kommune inviterer kommende og nuværende pensionister til i Seniorhus Odense.

Læs, hvad de fremmødte synes om det første informationsmøde i Seniorhuset.

Hvad:
På møderne får du aktuel og relevant viden om tiden som pensionist, du kan få udstedt NemID, oprette digital postkasse, få overblik over de aktiviteter og rådgivningstilbud, der findes i Odense, ligesom du kan blive klogere på begrebet "velfærdsteknologi". I boder på videns-markedspladsen vil frivillige fra Ældresagen, Røde Kors og Bolbro Brugerhus fortælle om, hvad du kan gøre for at fortsætte et aktivt og indholdsrigt liv. Du kan også blive vist rundt i seniorhuset og opdage de muligheder, huset byder på.

Hvem:
Møderne er arrangeret af BorgerServiceCenter, Ældre- og Handicapforvaltningen og frivillige fra Seniorhus Odense og Ældrerådet.


Hvor:

  • Seniorhus Odense, Toldbodgade 5-7, Odense

Hvornår 2013:

  • Onsdag den. 11. december 2013 kl. 9.30-12.30

Hvornår 2014:

  • Onsdag den 12. februar 2014
  • Onsdag den 21. maj 2014
  • Onsdag den 10. september 2014
  • Onsdag den 26. november 2014

Vi glæder os til at se dig.

Se pressemeddelelse fra den 18. januar 2013


 

Januar 2013 blev det første informationsmøde for pensionister afholdt i Seniorhuset. Det vrimlede med kommende og nuværende pensionister, og Seniorhusets hall var fyldt til bristepunktet. Hør hvad de fremmødte sagde om arrangementet, om mulighederne i Odense og om livet som pensionist.
Linda Fog, 65 år  
 

Hvorfor er du kommet her i dag? 
Jeg er blandt andet kommet for at høre lidt mere om den digitale postkasse, og så vil jeg også gerne have indsigt i de tilbud og arrangementer, der udbydes til pensionister.
 
Hvad kan du tage med jer hjem fra informationsdagen?
Jeg har fået svar på de spørgsmål, jeg havde. Jeg har meldt mig til at modtage ’oplev Odense’-nyhedsbrevet, og så er jeg blevet introduceret for Paletten, som jeg vil gå hjem og kigge lidt nærmere på i fred og ro. Vi er nemlig nogle stykker, som har tænkt på at melde os til nogle aktiviteter sammen.

 
"Vi er jo ikke gamle, bare fordi vi er pensionister, vi er jo bare unge mennesker, der er blevet lidt krøllede i betrækket"
 

Preben Hansen, 81 år
  Hvorfor er du kommet her i dag?
For at se, hvad man tilbyder os. Jeg er jo 81 og for længst blevet pensioneret, men jeg skulle da lige ud og se alligevel. Jeg er allerede godt kendt i seniorhuset, fordi jeg kommer her to gange om ugen for at synge i sangkor. Men jeg ville også gerne lære noget om, hvordan man bruger en computer, og så tænker jeg på at melde mig ind i Ældresagen.

Hvad får du pensionisttilværelsen til at gå med?
Pensionisttilværelsen i Odense byder på meget forskelligt. Jeg er selv meget aktiv: Jeg maler, går til gymnastik, cykler, er i madklub og meget mere. Og så bruger jeg seniorhuset flittigt. Hernede har jeg faktisk mødt rigtig mange gamle kolleger og forhenværende gymnaster, som jeg har trænet i tidens løb. Det er hyggeligt og det giver livsgnist.
     

Anne Marie Rasmussen, 64 år
  Hvorfor er du kommet her i dag?
Jeg er kommet for at høre lidt om, hvilke muligheder der er for at bruge tiden på en god måde, når jeg bliver pensionist. Jeg har mange interesser, som jeg bruger min tid på nu, men om et par år får jeg måske brug for nogle flere, og så er det godt at vide hvad Seniorhuset blandt andet udbyder.

Har du så lyst til at deltage i nogle af de aktiviteter, som du har hørt om i dag?
Ja, jeg kan bestemt ikke udelukke, at mig og min mand taget med til et arrangement i den kommende fremtid.
     

Henning Knudsen, 64 år
  Hvorfor er du kommet her i dag?
Jeg vil gerne vide noget om, hvordan det er at blive pensionist i Odense – altså hvad sker der, når man rammer de 65. Det er jo godt at være informeret sådan helt generelt i forhold til hvilke regler der gælder for os i forhold til økonomi osv. Jeg ved ikke om jeg selv får brug for det, men det er altid godt at vide.

Hvilke tanker har du om at blive pensionist?
Jeg kan ikke forestille mig at være pensionist endnu, fordi jeg er meget aktiv. Men jeg nærmer mig jo de 65, og derfor må jeg hellere sondere terrænet. Jeg vil gerne forblive aktiv. Der skal ske noget, for jeg vil ikke bare ”ligge på sofaen”, når jeg går på pension.