Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune sparer på de dyre annoncer

17-04-2012

Odense Kommune sparer på de dyre annoncer og henviser i stedet til odense.dk

 

Odense Kommune må undlade at indrykke annoncer om høringer og i stedet henvise til odense.dk/hoering

 

Odense Kommune har, ligesom alle andre offentlige myndigheder, siden 1. januar måttet undlade at annoncere høringer indenfor plan-, natur-, og miljøområdet i de regionale dagblade. I stedet henviser kommunen nu til sin nye høringsportal, odense.dk/hoering, hvor det aktive høringsmateriale kan findes.

Tidligere skulle borgere og virksomheder i Odense holde sig opdateret i Fyens Stiftstidende – som det største regionale dagblad.Hjemmesiden giver mulighed for en større grad af interaktivitet, og samtidig er der store besparelser at hente.

Blandt andet kan kommunens Plan- og Bygafdeling, som har mellem 7 og 12 lokalplaner i høring hvert år, opnå en besparelse på mindst 400.000 kr. på annoncer.

Høringer på Odense.dk

odense.dk/hoering kan borgerne læse det materiale, der er i høring og let og bekvemt indtaste deres høringssvar. De får straks en kvittering for deres høringssvar.

Odense.dk/hoering giver også mulighed for digital inddragelse og gennemsigtighed i forvaltningen. Borgerne kan nemlig på odense.dk/hoering se andre borgeres høringssvar i hele høringsperioden, hvorimod de tidligere skulle vente med at se disse, til perioden var udløbet. På den måde kan debatten nuanceres yderligere.

For embedsmændene er der også nogle klare fordele i det daglige arbejde.

- Ikke nok med at det er lettere for borgerne at indsende høringssvar, så letter høringsportalen også arbejdet for sagsbehandlerne. De skal ikke scanne høringssvar ind og sende kvitteringer retur til borgerne længere, siger webchef Birgit Pedersen.

Sådan kan borgerne holde sig opdateret

For interesserede er det muligt at gå ind på odense.dk/hoering og tilmelde sig et nyhedsbrev, der sendes ud pr. mail, hver gang der er en ny høring.

Derudover bliver høringsportalen markedsført under borgermøder, og når de direkte involverede parter i en høring kontaktes af kommunen. Fra i dag, mandag d. 16. april, er lokalplanen for Korsløkkeparken og Bolbro Bydelscenter i høring. Alle kan indsende høringssvar indtil den 11. juni 2012.

Kontaktinformation
Webchef Birgit Pedersen, 29 29 52 72, birg@odense.dk
Byplanarkitekt Paw Gadgaard, 65 51 25 09, pag@odense.dk