Spring til indhold
Nyhed

Miljørigtigt byggeri i Odense

03-07-2012

Odense har bygget to børnehuse, der begge er blevet Svanemærkede. Det er indtil videre de eneste to institutioner i Danmark, der opnår det skrappe miljømærke.

Børnehuset Brobækken og børnehuset Marielund er begge blevet certificeret som Svanemærkede.

- Jeg er stolt af, at vi har de to eneste Svanemærkede institutioner i Danmark. Dels betyder det noget for børnene og pædagogerne, der har deres daglige gang i husene, dels betyder det noget for miljøet, siger By- og kulturrådmand Steen Møller.

Et svanemærket byggeri er bygget med fokus på bæredygtighed, miljø og godt indeklima.

- Vi har en ambitiøs miljøpolitik, som bl.a. fokuserer på miljørigtigt byggeri. Derfor glæder det mig, at vi gør ord til handling og nu har to svanemærkede institutioner. Men vi skal også være ambitiøse, når det kommer til allerede eksisterende bygninger. Når vi renoverer bygninger, kan vi også gøre ord til handling og modernisere miljørigtigt, siger Steen Møller.

Miljørigtigt byggeri - også i fremtiden
Odense bygger og renoverer ifølge krav og anbefalinger i Vejledningen "Miljørigtigt byggeri". Og nu har Odense Kommune fået MiljøForum Fyns Miljø Diplom for moderniseringen af Højme skole og Paarup skole.

- Det er et skulderklap at få de to diplomer for vores arbejde. Vi følger kravene og anbefalingerne i Vejledningen "Miljørigtigt byggeri ", fordi vi gerne vil sikre bæredygtigheden, miljøet og indeklimaet, når vi moderniserer og bygger nyt. Nogle bygninger er opført på et tidspunkt, hvor man ikke havde miljømæssige hensyn for øje, så det kan vi rette op på, når vi renoverer, siger Jane Haugaard Bruun, som er byggerådgiver i By- og Kulturforvaltningen.

Vejledningen Miljørigtigt byggeri kan du se her.