Spring til indhold
Nyhed

Byttemarked skal minimere affald

15-11-2012

Har du nogle ting i skabene, der er for gode til smide ud? Så har du chancen for at bytte dem til andre gode sager på Odense første byttemarked lørdag den 17. november. Byttemarkedet er et led i Odense Kommunes deltagelse i EU's affaldsminimeringsuge.

På Odense Byttemarked kan du komme af med de ting, du ikke længere bruger, og gratis få andre ting med hjem. Tøj, sko, bøger, film, køkkensager, planter og meget andet kan byttes.

Baggrunden for byttemarkedet er, at Odense Kommune deltager i EU’s affaldsminimeringsuge i uge 47. Odense Kommune har forpligtiget sig til at sætte fokus på affaldsminimering, og i år er det altså med et byttemarked. Byttemarkedet skal få folks øjne op for, at man kan minimere meget affald ved at bytte de ting, der stadig har værdi og kan bruges af andre. Direkte genbrug er nemlig den mest optimale måde at minimere affald på og rangerer også højst på Miljøstyrelsens affaldshierarki.

Byttemarkedet er Odenses første, men det er forhåbentlig startskuddet til andre byttemarkeder. Erfaringer fra København og Aarhus viser, at folk begynder at gemme ting til næste byttemarked frem for at smide det ud. Det kan være med til at minimere affaldsmængden yderligere.

Sådan deltager du
1. Medbring ting, som stadig har god værdi, men du ikke længere bruger
2. Du "overdrager" dine ting til byttemarkedet og lægger dem i de forskellige kategorier
3. Du finder selv ting og tøj, som du mægtig gerne vil have med hjem

 

Hvor og hvornår
Lørdag d. 17. november 2012 kl. 10 til 14 i Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C

Der er gratis adgang og alle er velkommen.

Arrangør er Odense Kommune i samarbejde med kaospilot Lama Juma.

Yderligere oplysninger
Gitte L. R. Jensen, Miljøsagsbehandler/Miljøtekniker, direkte tlf. 6551 2405, glrj@odense.dk