Spring til indhold
Nyhed

Matchmaking mellem akademikere og virksomheder udvides efter forrygende start

16-04-2012

Med en succesrate på 50 procent i bagagen fra et tidligere projekt sender Jobcenter Odense og Udvikling Fyn A/S nu yderligere 40 ledige akademikere i favnen på fynske virksomheder med henblik på at skaffe varig ansættelse til gavn for begge parter

Som i andre af livets forhold, hvor parterne i løbet af en uforpligtende prøveperiode ser hinanden an, har et jobprojekt i Odense med ledige akademikere og virksomheder på jagt efter kloge hoveder vist sig at være en succes.

Siden august har halvdelen af de 20 højtuddannede, der har deltaget i den første udgave af projektet ved navn Academic Link, fået job, og derfor har Udvikling Fyn og Jobcenter Odense valgt at fordoble projektet og lade det køre en runde med dobbelt så mange deltagere.

Hver gang det lykkes os at få en akademiker i arbejde, så skabes der job til fire personer fra andre faggrupper. Derfor er det afgørende vigtigt at få akademikerne i job. Målet er at få skabt en ”jord-under-neglene”-ordning, hvor vi sammen med Udvikling Fyn og fynsk erhvervsliv kan tilbyde alle ledige akademikere i Odense et job med løntilskud og med henblik på fastansættelse,” siger social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel, (S).

Den eksisterende ordning er en win-win situation for de ledige og virksomhederne. De ledige får noget erhvervserfaring, og virksomhederne for tilført nye kompetencer og et par ekstra hænder i mindst en 6 måneders periode.

Positiv respons fra virksomhederne

Langt størstedelen af de deltagende virksomheder har i den første projektperiode oplevet et kompetence-boost og et øget salg af deres produkter.

Maskinfabrikken Roll-o-Matic er en af de 20 virksomheder, der er blevet matchet med en akademiker igennem Academic Link, og de har været tilfredse.

”Vi ville gerne være stærkere på det latinamerikanske marked, men manglede en profil med gode sprogkundskaber og formidlingsevne. Det fik vi igennem Academic Link,” siger adm. dir. Birger Sørensen, som har været så glad for projektet, at virksomheden nu fastansætter kandidaten.

Om projektet Academic Link

Academic Link matcher private, fynske virksomheder med ledige højtuddannede med det formål at give fynske virksomheder mulighed for at få en akademiker ud i deres virksomhed for at varetage arbejdsopgaver eller projekter, som virksomheden ellers ikke hidtil har haft tid eller kompetencer til at udføre.  Virksomhederne får hjælp til at finde den rette kandidat med de rette kompetencer samt tilskud til lønudgifter i en periode på 6 måneder.

Når forløbet er færdigt, skal den højtuddannede gerne have skabt så meget værdi for virksomheden, at de vælger at fastansætte personen”, siger projektleder Mette Mathiasen fra Udvikling Fyn A/S, som driver projektet på vegne af Jobcenter Odense.

Læs mere om projektet på www.udviklingfyn.dk/academiclink

Kontakt:
Projektleder Mette Mathiasen, Udvikling Fyn, på tlf. 51777382 eller mema@udviklingfyn.dk
Rådmand Peter Rahbæk Juel (S), tlf; 30 51 31 15 eller pnie@odense.dk