Spring til indhold
Nyhed

Syddansk Orkesterfestival

04-05-2011

Orkesterfestival for Unge


Syddansk Orkesterfestival afholdes i weekenden fra d. 6.-8. maj 2011 i Odense.

Hele Region Syddanmark syder af klassisk orkestermusik, når 20 orkestre fra det sydlige Danmark, Tyskland, Holland og Sverige mødes og sammen afholder orkesterfestival under overskriften ”Unge spiller for unge”. Der vil blive spillet koncerter mange steder blandt andet på folkeskoler og i Odense Koncerthus.

Hele Odense inviteres til at opleve festlig og varieret klassisk orkestermusik ved en af dagens gratis koncerter, når de 600 unge musikere gæster byen.
Se programmet for koncerterne her.


De unge klassiske musikelever er alle mellem 15-25 år. Fællestrækket for de mange unge deltagere er interessen for den klassiske orkestermusik, der spænder fra Symfoniorkestre, Harmoniorkestre og Blæseorkestre til Slagtøjs-, Guitar- og Strygerensembler.

På festivalens første dag spiller orkestrene rundt omkring i regionen, så rigtig mange mennesker får mulighed for at komme til koncert. Festivalen kulminerer lørdag d. 7. maj med et brag af en koncert i Odense Idrætshal. Orkestrene vil også samme dag optræde på forskellige scener rundt omkring i Odense, så hele byen vil genlyde af orkestermusik.

Festivalen er arrangeret af Odense Musikskole og Fyns 11. Musikskole og er støttet økonomisk af blandt andet Kulturregion Syddanmark.

Vil du vide mere om orkesterfestivalen kan du kontakte musikskoleleder Uffe Most på umo@odense.dk eller tlf. 63758595