Spring til indhold
Nyhed

Projekt løfter fynsk erhvervsliv

08-06-2011
20 fynske virksomheder får nu chancen for at få udviklet nye produkter eller services fra medio august og et halvt år frem.
 
Et pilotprojekt bygger videre på gode erfaringer med på én gang at løfte virksomheders produktudviklingsopgaver og samtidig give nyuddannede akademikere ’snavs på fingrene’.
 
- Syddansk Universitet skal producere en stor del af den viden, Fyn skal leve af i fremtiden. Derfor er det vigtigt at styrke samarbejdet mellem det fynske erhvervsliv og universitetet. Betingelserne for at det lokale erhvervsliv bliver storaftagere og storforbrugere af universitetets akademikere, er et solidt kendskab til akademikernes kompetencer og værdi.
 
Et sådant kendskab er et projekt som Academic Link med til at skabe, siger direktør i Udvikling Odense Mads Graves.

Om projektet – Academic Link
Projektet bygger videre på og udvikler de erfaringer, der før er gjort i forbindelse med at koble nyuddannede akademikere med små og mellemstore fynske virksomheder. Projekterne har været en succes både for virksomhederne og for akademikerne, og har givet en uvurderlig indsigt i hvordan det er muligt at skabe en mere og mere vandtæt forbindelse mellem områdets akademikere og det fynske erhvervsliv.

Vækst og udvikling
Derfor får 20 fynske virksomheder nu mulighed for at tilmelde sig projektet Academic Link, hvor de vil blive tilbudt en dedikeret innovationsagent, der kan varetage en udvalgt produktudviklingsopgave, som måske ellers var blevet liggende i skuffen. Ud over det faktum at innovationsagenterne får noget reel erhvervserfaring, skal bundlinjeresultatet gerne tale for sig selv, når de seks måneder er gået.

Akademikere i fynske virksomheder
Det er ikke altid lige tydeligt for hverken akademikeren eller for mindre fynske virksomheder, hvordan de kan gøre brug af hinanden. Virksomhederne tøver med at ansætte akademikere, og de nyuddannede akademikere ved ikke, hvordan de skal sælge deres viden og kunnen til virksomhederne.

Formålet med et projekt som Academic Link, er at styrke det samarbejde, og dermed skabe en fornyelse af vores samfunds viden, der er nødvendig for vækst og udvikling.

- Vi bliver hele tiden klogere på, hvordan akademikerne kan gøres attraktive for det fynske erhvervsliv. Det er en lang proces at sammenkøre så store aktører. Virksomhederne skal først og fremmest overbevises om, at det ofte er en økonomisk gevinst at ansætte en akademiker. Dernæst skal der skabes en forståelse for, hvordan en virksomhed kan gøre brug af en akademiker. Derfor er projekter som disse meget vigtige grundsten i det fundament, der skal bære det fremtidige samarbejde mellem fynsk erhvervsliv og områdets akademikere, siger direktør Mads Graves.
 
Kontakt:
Udviklingsdirektør Mads Graves tlf.: 4031 0575 / mail: magl@odense.dk
Projektleder Mette Mathiasen tlf.: 6375 9534 / mail: mema@odense.dk