Spring til indhold
Nyhed

Åbning af center for International Citizen Service

04-01-2011

I dag klippede beskæftigelsesminister Inger Støjberg snoren til det nye center for International Citizen Service i Odense. Centret i Odense er det første af i alt fire centre i Danmark og skal servicere Region Syddanmark.


Begejstring over nyt center

Formålet med center for International Citizen Service er at gøre det enklere og mindre bureaukratisk for udlændinge og studerende at etablere et arbejds- eller studieliv i Danmark. Centret skal også servicere de danske virksomheder, der ønsker at ansætte medarbejdere fra udlandet.


Inger Støjberg udtrykte i sin åbningstale begejstring over det nye center. Begejstringen blev delt af arbejdsmarkedsrådmand i Odense, Peter Rahbæk Juel, blandt andet fordi centret ikke bare kan hjælpe den enkelte udenlandske arbejdstager med at blive etableret i Region Syddanmark men også arbejdstagerens familie.


Bredt offentligt samarbejde

Center for International Citizen Service i Odense er et bredt samarbejde mellem statslige og kommunale myndigheder, der typisk har kontakt med de udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde eller studere.


Samarbejdet involverer Udlændingeservice, Statsforvaltningen, SKAT, Styrelsen for International Uddannelse, Workindenmark og Odense Kommune.


Det nye center er placeret hos Workindenmark på Dannebrogsgade i Odense og skal servicere hele Region Syddanmark.


Beskæftigelsesminister Inger Støjberg klipper snore til center for International Citizen service
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg klipper indvier Center
for International Citizen Service

Rådmand Peter Rahbæk Juel i samtale med repræsentant fra DI
Rådmand Peter Rahbæk Juel (tv) i samtale med repræsentant
for DI