Spring til indhold
Nyhed

Integrationsprisen Den Gyldne Frø tildelt Abildgårdskolens Allan Feldskou.

12-09-2011
Integrationsprisen Den Gyldne Frø 2011 blev lørdag aften tildelt skoleleder på Abildgårdskolen Allan Feldskou.

Da helhedsplanen finansieret af Landsbyggefonden i samarbejde med de tre boligorganisationer i Vollsmose samt Odense Kommune blev skudt i gang, blev integrationsprisen Den gyldne Frø en del af den. Formålet med prisen var at anerkende et stykke integrationsarbejde, der udmærker sig ved at nå ud til en bred kreds. Første år prisen blev uddelt, gik den til Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.

Det er nu fjerde år, prisen uddeles, og det skete lørdag aften i forbindelse med bydelsfesten ’Vollsmose blomstrer’. Prisen blev tildelt skoleleder Allan Feldskou, der var opstillet i et meget kvalificeret felt bestående af 11 kandidater. Prisen blev overrakt af Annegrethe Fogtrup, fmd. i afdelingsbestyrelsen i Egeparken og Søren Damgaard, fmd. i afdelingsbestyrelsen i Granparken.

”Allan hopper altid længst og højest muligt for at forbedre elevernes undervisningsmiljø og dermed elevernes læring, hvilket ved prøven i 9. klasse i dansk 2011 af eleverne og lærerne blev honoreret med 8,8 i snit.” Sådan lød det fra indstiller Åse Elstrøm i indstillingen af Allan Feldskou.

Abildgårdskolen gjorde sig ligeledes bemærket i den netop offentliggjorte liste over skolernes placering på landsplan – når der er taget højde for de socioøkonomiske forhold - som nummer 82 og som nummer 2 af folkeskolerne i Odense.

- Jeg er utroligt glad og stolt over, at jeg på Abildgårdskolens vegne kan modtage denne pris. Jeg glæder mig meget til på mandag at tage imod vores 630 børn og fortælle dem, at vi har fået prisen og glæde mig sammen med dem. Det er elevernes indsats og medarbejdernes engagement, der gør, at jeg i dag kan modtage prisen, og for mig er det et udtryk for, at man kan opnå nogle flotte resultater, når man bor i Vollsemose. Vi har høje ambitioner på vores elevers vegne, sluttede en glad skoleleder efter aftenens prisoverrækkelse.

Da konferencier Camilla Ottesen spurgte, hvad de 10.000 kroner skulle bruges til, svarede Allan Feldskou, at det ville han spørge eleverne om mandag.


I bedømmelsen blev der lagt vægt på flg. kriterier:
· At indstilledes indsats er kendt af en breds kreds i HELE Danmark.
· At indsatsen har skabt bred og positiv opmærksomhed.
· At indsatsen har bidraget til styrket identitet i udsatte boligområder i Danmark
· At indsatsen har dokumenteret positiv effekt for et eller flere udsatte boligområder i Danmark.
· At indsatsen har bidraget til en bedre integration (uden nødvendigvis at være et integrationsprojekt)

Der er modtaget indstillinger på følgende 11 kandidater til Den Gyldne Frø 2011:
Christian Frederiksen (byrådsmedlem og aktiv i B1909), Abdel Salam (formand for Samarbejdsrådet i Vollsmose), imam Abu Hassan (borgerligt navn: Mohamad Chehade), Shahbaz Aslam (træner i bokseklubben Olympia), Henning Kirk Christensen (tidligere direktør i Boligforeningen Højstrup), Halvdan Grøndal Hansen (pensioneret skoleleder for Lindeskovskolen i Nykøbing Falster), Allan Feldskou (skoleleder på Abildgårdskolen i Vollsmose), Irena Krasniqi (ung ildsjæl), Olav Rahbølle Nielsen (tidligere skole
leder for Humlehaveskolen i Vollsmose), Egon Jensen, Leder af Vollsmose biblioteks lektiehjælp og Frans Rasmussen (Dirigent i ”Stemmer fra Vollsmose”).

Tidligere prismodtagere:
2010 – Gert Nielsen, afg. direktør, Boligselskabernes Landsforening
2009 – Kulturmedarbejder Maher El-Badawi og sognepræst Torben Hangaard
2008 – Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary

For yderligere information kontakt venligst teamchef Karsten Fogde kontaktes på mobil 61223533.